Viikon päästä 19 vuotta täyttävä huippulupaus ja Barcelonan uusi kymppipaidan kantaja Ansu Fati palasi syyskuun lopussa lähes vuoden pituiseksi kestäneeltä toipumisjaksoltaan ja on pelannut paluunsa jälkeen kuusi ottelua. Niissä hän on tehnyt kaksi maalia.

Otteluista kuudes oli sunnuntaina pelattu El Clásico (raportti ottelusta täällä), ja viiden edellisen pelinsä tavoin tässäkään Ansu Fati ei pelannut täyttä 90-minuuttista. Nuorukainen tuli vaihtoon 73. minuutilla tehden tilaa Sergio Agüerolle, joka teki lisäajalla ensimmäisen maalinsa El Clásicossa ja Barcelonan paidassa.

Huolestuttavaa kuitenkin on, että Fatin vaihdon yhteydessä eleistä oli pääteltävissä, että hänellä oli jonkinlaisia kivuliaita tuntemuksia oikeassa polvessaan. Kyseessä on eri polvi kuin viimevuotisen loukkaantumisen jälkeen useaan otteeseen leikattu polvi.

[readmore from=Fati-Ansu]

Välittömästi Fatin vaihtoon tulon jälkeen Barcelonan lääkäri Xavi Yangüas lähestyi tätä ja kyseli polven kivuista. Movistarin kamerat tallensivat, kuinka Fati istui nurmella, osoitti polveaan ja jutteli maalivahtivalmentaja Ramon de la Fuenten kanssa.

Ei ole kovin epätavallista, että pitkän pelaamattomuuden jälkeen pelaajilla voi ilmaantua kipuja, eikä suinkaan välttämättä hoidetussa jalassa. Lähipäivät näyttävät, onko Fatin jalan tapauksessa kyse mistään vakavammasta vai paraneeko polvi täyteen kuntoon vain pienellä lavalla. Barcelona pelaa lähestulkoon jatkuvasti kahden pelin viikkoja, ja seuraava peli on jo keskiviikkona Rayo Vallecanoa vastaan.

Lähde: AS