Brasilialainen pallovirtuoosi Ronaldinho tuli koko maailman tietoisuuteen pelatessaan Pariisissa vuosituhannen alussa. Paris Saint-Germainin riveistä hän jatkoi matkaansa Barcelonaan ja loppu on historiaa.

Kataloniassa Ronaldinho pelasi uransa parasta jalkapalloa ja teki käytännössä aivan mitä halusi. Samaan aikaan tietään huipulle raivasi nuori argentiinalainen nimeltä Lionel Messi.

Ronaldinhon mukaan oli alusta asti selvää, että Messistä tulee poikkeuksellinen pelaaja.

– Tullessani seuraan kohistiin jo nuoresta huippupelaajasta. Ensimmäisissä harjoituksissa Messin kanssa ymmärsin syyn puheille, Ronaldinho sanoi Le Parisienin haastattelussa.

– Oli se sitten peli tai harjoitukset, niin hänen erityislaatuisuutensa tuli esille. Nykyisin olen etuoikeutettu, kun voin kutsua häntä rakkaaksi ystäväkseni.

Myös PSG:llä on brasilialaisen sydämessä oma paikkansa. Sieltä Ronaldinhon huippu-ura Euroopassa alkoi ja hän on iloinen, että Messi pelaa nyt Pariisissa.

– Se on hienoa, että hän pelaa PSG:ssä. Pidän seurasta ja oma urani Euroopassa alkoi siellä. Yllätys se silti oli, totesi Ronaldinho.

– En uskonut koskaan näkeväni Messiä pelaamassa missään toisessa seurassa kuin Barcelonassa.

Suurena syynä brasilialainen kokee myös Neymarin.

– Pelaamme tätä lajia yhdessä ja kyse on ystävyydestä. Heidän kahden kohdalla vielä hyvin läheisestä ystävyydestä. Aina saadessani mahdollisuuden olla heidän kanssaan, niin käytän sen. Ne ovat upeita hetkiä, kertoi Ronaldinho.

Juhliminen ja elämästä nauttiminen ehkä hieman urheilullisuuden kustannuksellakin on kulkenut varjona Ronaldinhon mukana. Brasilialainen ei silti koe asian olleen koskaan ongelma.

– En tekisi yhtään mitään toisin. Olen erittäin iloinen kaikesta, mitä olen uraltani saanut. Jumala on antanut minulle paljon ja olen hyvin onnellinen.

Ronaldinho oli paikalla Parc des Princesin lehtereillä, kun PSG kohtasi RB Leipzigin Mestarien liigassa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

FIFA World Cup Stats

@alimo_philip
🫂The moment Ronaldinho greet Donnarumma;Lionel Messi runs to hug Ronaldinho.

🐐 Legend recognizes legend

#PSGRBL ||#PSG||#UCL