Barcelonan hyökkääjä Sergio Agüero sanoo, että hän kieltäytyi ottamasta kymppipaitaa, joka jäi kesällä vapaaksi Lionel Messin lähdettyä seurasta.

Kuudesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Messi, 34, jätti Barcelonan ja siirtyi Paris Saint-Germainiin, koska talousvaikeuksista kärsivä katalonialaisseura ei kyennyt rekisteröimään häntä La Ligan palkkakaton takia.

Messin maanmies ja hyvä ystävä Agüero, 33, siirtyi Barcelonaan jätettyään viime kauden jälkeen Manchester Cityn, jossa hän nousi kymmenen vuoden aikana seurahistorian parhaaksi maalintekijäksi 260 osumallaan.

Agüero ei kuitenkaan halunnut Messin pelinumeroa, vaan otti selkäänsä numeron 19, jota hän käyttää myös Argentiinan maajoukkueessa. Kymppipaita taas siirtyi Barcelonan 18-vuotiaalle huippulupaukselle, laitahyökkääjä Ansu Fatille.

– Valitsin numeron 19, koska se oli vapaana ja käytän sitä Argentiinan maajoukkueessa, kommentoi Agüero Goalin mukaan.

– Pelaajat pyysivät minua ottamaan kymppipaidan, mutta minä kieltäydyin. Itse asiassa se näyttää hyvältä Ansu Fatin päällä.

– Ansu on yhä nuori pelaaja, ja jatkuvasti korkealla tasolla pelaaminen on vaikeaa. Me teemme kokeneina pelaajina parhaamme auttaaksemme nuoria. Ansu on todella lahjakas, ja hän harjoittelee paljon. Me olemme onnekkaita, että hän on Barcelonassa.

Pohjevammansa selättänyt Agüero pääsi sunnuntaina viimein debytoimaan virallisesti Barcelonan paidassa, kun hän tuli vaihdosta hetkeksi kentälle 3-1-voitossa Valenciaa vastaan.