Álvaro Morata siirtyi Atléticosta Juventukseen lainalle syyskuussa 2020.

Juventus maksoi viime kauden kestäneestä lainasta kymmenen miljoonan euron korvauksen. Osapuolet pidensivät lainaa myös kuluvaksi kaudeksi ja Juventus maksoi Atléticolle toiset kymmenen miljoonaa euroa.

Juventuksella on Morataan 35 miljoonan euron osto-optio kuluvan kauden jälkeen. Muun muassa Tuttosportin mukaan Juventus ei ole vielä vakuuttunut siitä, olisiko optiota järkevä käyttää, sillä Juventus on Fiorentinasta poistuvan Dusan Vlahovicin kintereillä.

Tuttosportin mukaan Juventus on alustavasti tiedustellut Atléticolta, voiko Moratan 35 miljoonan euron osto-optiota pienentää, jotta torinolaisseura voisi mahdollisesti lunastaa hyökkääjän itselleen ensi kesänä.

Juventuksen mukaan se olisi asiallista, sillä Morata täyttää ensi viikolla 29 vuotta, joten kyseessä ei ole enää nuori pelaaja.

Espanjalaislehtien mukaan Juventus yritti jo kesällä pienentää kymmenen miljoonan euron lainakorvausta, mutta Atlético ei suostunut siihen.

Marcan mukaan Morataa ei enää nähdä Atléticon paidassa. Jos kärki palaa seuraan ensi kesänä lainan päättymisen jälkeen, on luvassa välitön siirto muihin maisemiin.