Katalonialaislehti Sport kertoo, että Barcelona havittelee joukkueeseensa viime kesänä Saksaan livahtanutta lupaavaa hyökkääjää Fabio Blancoa. Barcelonan erittäin hankala taloustilanne kannustaa seuraa satsaamaan nuoriin tulevaisuuden lupauksiin, ja yhtenä potentiaalisena pelaajana pidetään juuri 17-vuotiasta laitahyökkääjää Blancoa.

Fabio Blanco on Almeríassa syntynyt Valencian kasvatti, jonka sopimus Valencian kanssa päättyi viime kauteen. Jo kesällä hänen huhuttiin olevan Barcelonan kiikarissa, mutta tuolloin Blanco kuitenkin siirtyi kahden vuoden sopimuksella Eintracht Frankfurtiin.

Blanco teki Eintrachtissa vaikutuksen harjoituskaudella, mutta saksalaisseuran urheilujohdon vaihduttua hän ei ole vieläkään tehnyt kilpailullista debyyttiään Eintrachtissa. Toistaiseksi Blanco on pelannut alle 19-vuotiaiden Bundesliigassa viisi ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön. Blanco pelaa myös säännöllisesti Espanjan alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Barcelona tarjosi Blancolle sopimusta jo viime keväänä, kun oli tiedossa, ettei hän jatkaisi Valenciassa. Blanco päätyi kuitenkin Eintracht Frankfurtiin, kun hänelle lupailtiin – toistaiseksi katteetta – roolia seuran edustusjoukkueessa. Koska tie ykkösjoukkueeseen on kuitenkin ollut tukossa, uskotaan Barcelonassa, että Blanco voisi olla saatavilla jo tammikuun siirtoikkunassa.

[readmore from=Barcelona]

Järin suureksi Blancon siirtokorvauksen ei uskottaisi nousevan, mutta Barcan toiveissa on Sportin mukaan tammikuussa sovittava loppukauden laina, johon sisältyisi ensi kesänä voimassa oleva osto-optio. Eintracht Frankfurt voisi saada kauppaan sisällytettyä tietyn prosenttiosuuden mahdollisesta tulevasta myynnistä.

Blanco on pelannut Espanjan alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa vielä tänä syksynäkin yhdessä Barcelonan nuoren timantin Gavin kanssa. Gavi nousi jo lokakuussa Espanjan A-maajoukkueeseenkin.