La Liga -kauden ensimmäiseen El Clásicoon on aikaa 11 päivää, mutta tiistaina saatiin uutinen, joka on varmasti omiaan kohottamaan tunnelmiaan ottelun alla. Katalonian hallituksen puheenjohtaja Pere Aragònes nimittäin vahvisti, että Camp Noulle voidaan ottaa Barcelona-Real Madrid -otteluun vaikka täysi tupa katsojia.

Aiemmin oli uskottu sallitun kapasiteetin olevan 60 prosenttia katsomosta, eli noin 60 000 katsojaa. Sekin on jo korona-ajan tyhjiin katsomoihin tottuneille paljon, mutta 100 prosentin täyttöasteen salliminen on espanjalaisille jalkapallon ystäville varmasti selvääkin selvempi merkki arkeen paluusta.

Täysin eivät yleisörajoitukset Kataloniassa poistu, mutta Aragònes ilmoitti, että ulkoilmassa järjestettävissä urheilu- ja kulttuuritapahtumissa ei rajoituksia enää ole.

– Hallitus vahvistaa, että tästä perjantaista lähtien Katalonian ulkona järjestettäviin urheilutapahtumiin voidaan ottaa 100 prosentin katsojakapasiteetti. FC Barcelona on kiitollinen kaikkien ihmisten panoksesta ja arvostaa hallituksen päätöstä, Barcelona riemuitsi omassa tiedotteessaan.

El Clásico ei suinkaan ole ensimmäinen ottelu, johon Barcelona voi myydä onnistuessaan vaikka tuvan täyteen. Barcelona kohtaa Camp Noulla jo tulevana sunnuntaina Valencian sekä viikon päästä keskiviikkona Mestarien liigassa Kiovan Dynamon. Myös näihin peleihin on sallittua myydä Camp Noun katsojakapasiteetin maksimimäärä, noin 99 000 lippua.

Paikalle saapuvia katsojia kehotetaan silti edelleen käyttämään suu- ja nenäsuojainta, eli kasvomaskia. Pere Aragónes muistutti samassa yhteydessä myös ”koronarokotteen tarpeellisuudesta”.

Ottelu Barcelona-Real Madrid alkaa sunnuntaina 24.10. Suomen aikaa kello 17.15.

Lähde: AS