Espanjan päävalmentaja Luis Enrique ei puhunut medialle tappiollisen Nations League -finaalin jälkeen yhtä tuohtuneena kuin hänen pelaajansa. Espanja voitti Final Four -turnauksen välierässä hallitsevan euroopanmestarin Italian, mutta taipui finaalissa hallitsevalle maailmanmestari Ranskalle maalein 1-2. Kylian Mbappén paitsiolta näyttänyt voittomaali puhutti, mutta Luis Enrique pysyttäytyi maltillisen korrektilla linjallaan.

– Penkille se näytti minusta paitsiolta, mutta pidän kiinni siitä, etten puhu asioista, joihin en voi vaikuttaa, Luis Enrique totesi Teledeporten haastattelussa pelin jälkeen.

– Lähdemme täältä ilman pokaalia, mutta haastoimme tasapäisesti hallitsevan maailmanmestarin. Alussa meillä oli vaikeuksia, mutta myöhemmin olimme aggressiivisia ja veimme pelin omalle hyökkäysalueellemme. Pääsimme johtoon, mutta Ranska tasoitti melkein heti eikä antanut meille hengähdysaikaa.

– En tiedä, miltä peli näytti ulospäin, mutta minusta pelasimme hyvän ottelun mahtavaa Ranskan joukkuetta vastaan. Pelaajien ja kannattajien surullisia kasvoja ei ole kivaa katsella.

Vaikka espanjalaismedia ja maajoukkueen pelaajat pitivätkin epäreiluna, että Mbappén tekemä maali hyväksyttiin, oli AS:n espanjalainen erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González järkkymättä sitä mieltä, että tuomio meni oikein. Iturralden mielestä oli täysin selvää, että Mbappé oli paitsioasemassa, mutta paitsio kumoutui, kun Eric García päätti yrittää katkaista syöttöä ja osui kevyesti palloon.

[readmore from=Espanja]

– On selvää, että katkoyritys vaikutti tilanteeseen. Eric García sai vapaasti valita, yrittääkö katkoa vai ei. Minunkaan aikanani se ei olisi ollut paitsio, vaan puhuttiin peliin vaikuttamisesta.

Jos pallo olisi kimmonnut Garcíasta täysin vahingossa, olisi maali luultavasti hylätty paitsiona. Koska García kuitenkin yritti syöttöä katkaista ja osui palloon, kumoutui paitsio.