Luis Enriquen valmentama Espanja päätti Nations Leaguen välierässä Italian 37 ottelua kestäneen tappiottoman putken, mutta toive kilpailun voitosta ei toteutunut. Espanja ehti johtaa ottelua pari minuuttia, mutta Ranska vyöryi rinnalle ja ohi. Finaalin loppunumeroiksi jäi Ranskan 2-1-voitto.

Maalittoman avausjakson ja reilun tunnin odottelun jälkeen pantiin vihdoin isompaa vaihdetta silmään. Ranskan Theo Hernándezin ylärimavedon jälkeen Espanja juhli ottelun avausmaalia. Sergio Busquets vapautti Mikel Oyarzabalin maalipaikkaan, tämä karisti Presnel Kimpemben niskastaan ja sijoitti pallon taka-alanurkkaan.

Kauaa ei Espanja saanut johtoasemastaan siis nauttia, kun tasoitus tuli melkein välittömästi. Karim Benzeman yksilötaito nousi jälleen esiin, kun hän roikotti rangaistusalueen nurkasta upean kaukolaukauksen aivan takaylänurkkaan. Unai Simón sai vähän sormiaan väliin, muttei pystynyt estämään maalia.

80. minuutilla Kylian Mbappé viimeisteli sitten Ranskalle johtomaalin. Mbappén saama syöttö vaikutti selvältä paitsiolta, ja maali tarkistettiin varmuuden vuoksi videolta. Maali jäi kuitenkin voimaan, sillä pallo tuli Mbappélle Eric Garcían kevyen kosketuksen jälkeen. García yritti katkaista syöttöä, pallo muutti hitusen suuntaansa ja paitsiotilanne purkautui samalla. Sääntö on armoton, eikä ole poissuljettua, etteikö sitä joskus muokattaisi. Espanjaa tässä ottelussa se ei kuitenkaan enää auta.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Visto con detalle. Eric García intenta despejar el balón antes de que llegue a Mbappé y lo roza. Esa es la explicación. ES GOL LEGAL.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
No entiendo nada. La toma que nos están mostrando es un fuera de juego kilométrico.

Espanja painoi lopussa vahvasti päälle, mutta Hugo Lloris torjui upeasti niin Oyarzabalin kuin Yeremy Pinonkin yritykset. Näin Ranska perii Portugalin paikan Nations Leaguen hallitsevana mestarina.