Barcelonan valmentajatilanne on ollut espanjalaismedioiden puheenaiheena jo pitkään.

Barcelonan alkukausi on sujunut tuloksien ja peliesityksien valossa heikosti.

Katalonialaismedian mukaan Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta olisi päättänyt jo antaa potkut Ronald Koemanille löytäessään hänelle korvaajan. Koeman on tiettävästi edelleen akuutin potku-uhan alla, vaikka Laporta on tukenut häntä julkisesti viime aikoina.

Mundo Deportivo haastatteli Rafael Yustea. Yuste on Barcelonan varapuheenjohtaja. Yuste otti kantaa muun muassa Xavin tilanteeseen.

– Xavi on ystävä. Minulla on hänen kanssaan todella hyvät välit juuri kuten Pep Guardiolankin kanssa. Pidänkö Xavista valmentajana? Pidän Koemanista, joka on valmentajamme. En tiedä, onko Xavi valmis valmentamaan Barcelonaa. Sen tiedän, että Guardiola oli valmis aikoinaan. Seurasin häntä Barça B:n valmentajana ja näin, miten hän valmensi ja mitkä hänen metodit olivat. Siksi suosittelin häntä silloin seurajohdolle. Tiedän Xavin olevan jalkapallohullu ihminen, mutta en ole voinut seurata hänen valmentamista päivästä toiseen. Koeman on valmentajamme, Yuste muistutti.

Yuste toivoo Barcelonan kannattajien antavan seuralle aikaa ja tukea.

– Koeman tietää, että kaikilla on samanlainen tulosvastuu. Mielestäni kannattajat ymmärtävät jatkuvasti paremmin, miten vaikeassa tilanteessa olemme. Tilanne on yksi vaikeimmista seurahistoriassa ja tarvitsemme ihmisten apua ja luottamusta. Olen vakuuttunut, että tulokset muuttuvat positiivisiksi, jos ihmisten kärsivällisyys riittää.