Renan Lodin viime kausi Atléticossa oli haastava.

Lodi menetti formaatiomuutoksen seurauksena avauskokoonpanon paikkansa Yannick Carrascolle, kun Diego Simeone ei enää peluuttanut avauksessaan perinteisiä laitapuolustajia, vaan luotti ennemmin wingbackeihin.

Lodi teki kuitenkin yhden Atléticon viime kauden tärkeimmistä maaleista, kun laitapuolustaja tasoitti toiseksi viimeisen kierroksen Osasuna-ottelun 1-1:een kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Luis Suárez iski voittomaalin ja Atlético lähti täyden pistepotin myötä sarjakärkenä päätöskierrokselle.

– Atléticon edellisestä sarjamestaruudesta oli kulunut seitsemän vuotta. Minä olin voittanut edellisen pokaalini kolme vuotta sitten Atlético Paranaensen paidassa. Oli suorastaan hullua, kun lopulta voitimme mestaruuden. Juhlimme koko paluumatkan bussissa Valladolidista Madridiin. Mestaruus oli tärkeä myös Atléticon kannattajille. He ovat loistavia kannattajia. Se oli kaikille yhtä hullua ja edelleen tänä päivänä kaikki puhuvat siitä. Olen onnellinen ollessani osa historiaa, Lodi totesi Mundo Deportivolle.

Pienestä peliajasta huolimatta Lodi pitää Simeonea uransa tärkeimpänä valmentajana.

– Simeone on muuttanut elämäni. Hän toi minut Espanjaan. Pelasin Atlético Paranaensessa ja hän mietti, miten saisi minut Espanjaan ja onnistui siinä. Olen siitä hänelle ikuisesti kiitollinen. Kunnioitan häntä valtavasti, koska hän on seuralegenda Atléticossa ja opin häneltä päivittäin.

Lähde: Mundo Deportivo