”FIFA-virus” on sanana vakiintunut jalkapallomedian ja -valmentajien käyttöön viime vuosina. Sillä viitataan maaottelutaukoihin, jotka vievät pelaajat seurajoukkueiden käytöstä pois, aiheuttavat lisärasitusta matkoineen ja otteluineen ja pahimmassa tapauksessa johtavat loukkaantumisiinkin. Sitä termi ei erottele, onko kyseessä UEFA:n vai FIFA:n alaiset karsintaottelut, vaan FIFA-virus kelpaa yleispätevänä terminä molempiin.

Nyt FIFA-viruksen purevuutta jännitetään jälleen ainakin Real Madridin leirissä. Vaikka Espanjan A-maajoukkueeseen ei ole sitten viime kevään valittu ainuttakaan Real Madridin pelaajaa, on joukkueen vahvuudesta poistunut peräti 12 pelaajaa eri maajoukkuetehtäviin.

Raskain urakka on jälleen neljällä eteläamerikkalaispelaajalla, jotka ylittävät kaksi kertaa Atlantin osallistuakseen kotimaidensa MM-karsintaotteluihin. Brasilian maajoukkueen mukaan lentävät Casemiro, Éder Militão ja Vinicius sekä Uruguayn maajoukkueen matkaan Fede Valverde. Kaikilla on edessään kolmen maaottelun rupeama.

[readmore from=Real-Madrid]

Eurooppalaiset A-maajoukkueet kutsuvat puolestaan puolta tusinaa Real Madridin pelaajaa. Thibaut Courtois ja Eden Hazard pukevat ylleen Belgian maajoukkuepaidan, Karim Benzema Ranskan, David Alaba Itävallan, Luka Jovic Serbian ja Luka Modric Kroatian. Lisäksi Miguel Gutiérrez nimettiin Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ja Eduardo Camavinga Ranskan vastaavaan. Courtois’n, Hazardin ja Benzeman osalta kyseessä ovat nyt Nations Leaguen Final Four -ottelut, eivätkä MM-karsintapelit.

Luka Jovicia lukuun ottamatta kaikkien edellämainittujen rooli on alkukaudella verrattain iso, joten Madridissa toivottaneen jälleen hartaasti, ettei loukkaantumisia pelaajistoon kohdistu.

Lähde: AS