Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique julkaisi torstaina joukkueensa lokakuussa pelattavaan Nations Leaguen Final Four -turnaukseen. Listan huomionarvoisimmat pelaajat olivat nuoret maajoukkuedebytantit, vasta 17-vuotias Gavi ja 19-vuotias Yeremi Pino.

Huomio saattaa kiinnittyä myös sellaiseen seikkaan, ettei Espanjan joukkueessa ole tälläkään kertaa ainuttakaan suurseura Real Madridin pelaajaa. Mikään tuore uutuus asia ei enää ole, sillä Real Madridin pelaajia ei ollut Espanjan joukkueessa myöskään kesän EM-kisoissa tai syyskuun MM-karsintaotteluissa. Maajoukkueen luottomiehet Sergio Ramos ja Dani Carvajal olisivat luultavasti täysin terveinä EM-joukkueessa olleet, mutta luokkaantumiset vesittivät kisahaaveet.

Carvajal on jälleen loukkaantunut, mutta muita realistisia vaihtoehtoja – esimerkiksi Nachoa, Marco Asensiota tai Iscoa – ei maajoukkueeseen valittu. La Liigaa johtavan Real Madridin pelaava kokoonpano on tosin tällä hetkellä poikkeuksellisenkin kansainvälinen. Tiistain tappiollisessa Mestarien liiga -ottelussa Sheriff Tiraspolia vastaan Real Madrid pelasi viimeisen vajaan puolituntisen kokonaan ilman ainuttakaan espanjalaista pelaajaa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Ancelotti ha cambiado a Miguel Gutiérrez y Nacho y el Madrid se queda sin españoles en el Bernabéu:
1 belga
3 brasileños
1 austríaco
1 alemán
1 uruguayo
1 croata
2 franceses
1 serbio

Tuloksellisesti taapertava Barcelona sen sijaan sai Luis Enriquen tuoreimpaan maajoukkueeseensa neljä pelaajaa: nuorten Pedrin, Gavin ja Eric Garcían ohella mukana on luonnollisesti kapteeni Sergio Busquets.

Lähde: Sport