Kerroimme maanantaina, että Barcelona pyrkii vahvistamaan uusiutunutta ja heikentynyttä hyökkääjäosastoaan tammikuussa jollain kovan luokan hankinnalla. Säästökuurin ansiosta hankintaan uskotaan olevan jälleen varaa, ja toivelistan kärjessä on kaksi kovaa nimeä: RB Leipzigin Dani Olmo ja Manchester Cityn Raheem Sterling.

Barcelonaa läheltä seuraavan Sportin mukaan Sterlingin hankinta on lähempänä kuin ollaan uskottukaan. Kun seuran urheilujohtaja Mateu Alemany matkusti elokuun lopussa Manchesteriin, hänen uskottiin neuvottelevan Edinson Cavanin siirrosta. Sport kuitenkin kertoo, että tosiasiassa matkan tarkoituksena oli neuvotella Manchester Cityn kanssa Raheem Sterlingin lainaamisesta. Tähän saakka tuo siirtoikkunan viimeisen viikon pyrkimys on pysynyt salaisuutena.

Sportin mukaan Sterling oli jo menneenä kesänä erittäin halukas siirtymään Camp Noulle, mutta siirto ei toteutunut, koska City ei onnistunut hankkimaan Sterlingille laadukasta korvaajaa. Sport kuitenkin julistaa jo otsikossaan Sterlingin olevan edelleen ”hulluna Barcelonaan siirtymisestä”.

Varsinaiseen Sterlingin siirtokorvaukseen Barcelonalla ei ollut eikä ole välttämättä ensi talvenakaan varaa, mutta lainasiirto voisi olla kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Sport kertoo Barcelonan johtoportaan ja Sterlingin edustajien pitäneen yhteyttä viime viikkojen aikana. Sterling on halukas siirtymään seuraan, jossa hän voi saada johtavan roolin, ja on siksi valmis jättämään Cityn taakseen.

[readmore from=Sterling-Raheem]

Sterling oli vielä kaudella 2019-2020 Pep Guardiolan ehdottomia runkopelaajia Manchester Cityssä, ja hän teki tuolla kaudella 31 maalia ja antoi kymmenen maalisyöttöä. Jack Grealishin hankinta alkoi kuitenkin syödä Sterlingin peliaikaa, ja tällä kaudella hän on ollut Cityn avauksessa vain kahdessa valioliigapelissä seitsemästä. Sterling on pelannut tällä kaudella keskimäärin 46,2 minuuttia per ottelu, ja on tehnyt toistaiseksi vain yhden maalin.

Barcelona hankki siirtotakarajalla Luuk de Jongin ”hätävarakseen”, mutta Raheem Sterlingin uskotaan olevan kaivattu täsmävahvistus, joka toisi hyökkäykseen rutkasti lisää tulivoimaa. 26-vuotias Sterling on myös Sergio Agüeron monivuotinen seuratoveri, joten yhteispelin voisi kuvitella toimivan.

Lähteet: Sport ja AS