Barcelona on ollut suurissa ongelmissa alkukauden. Se on voittanut viimeisestä kuudesta pelistään vain yhden.

Valmentaja Ronald Koemanin potkut ovat olleet tapetilla tämän tästä ja oikeastaan jokaisen ottelun jälkeen on arvuuteltu pitkin Eurooppaa, että oliko se hänen viimeisensä.

Seuran puheenjohtaja Joan Laporta on kuitenkin ehtinyt julistamaan, että hollantilaisvalmentajalle annetaan aikaa nuoren joukkueen kanssa.

Raadollisessa urheilumaailmassa ja Barcelonan kaltaisessa organisaatiossa tuollainen lausunto voi hyvinkin olla toinen totuus heti huomenna.

Marcan haastattelussa Barcelonan entinen pelaaja ja Koemanin maanmies Patrick Kluivert asettui puolustajien rintamaan. Siihen harvalukuisemmalta tuntuvaan joukkoon.

– Barcelona on vaikeassa tilanteessa ja heidän on saatava parempi jakso alkamaan mahdollisimman pian. En ole keskustellut Koemanin kanssa, mutta hänen potkunsa ei varsinaisesti auttaisi mitään. Hänen pitää saada työrauha, Kluivert sanoi.

– Se vaatii aikaa, koska muutokset ovat olleet niin valtavia. Barcelonan tilanne paranee vain urheilullisten tulosten kautta. Toivon, että kurssi kääntyy pian.

Patrick Kluivert pelasi Katalonian suurseurassa vuodet 1998-2004. Tuona aikana hollantilaiskärki ehti pelata 257 ottelua Blaugranan paita yllään. Myös jälki oli hurjaa, koska Kluivert viimeisteli 122 maalia ja syötti 59.

Barcelona on Patrick Kluivertille tärkeä seura. Kuva: Getty Images.