Barcleona-pelaajille, ja varmasti myös koko organisaatiolle, alkanut maaottelutauko tekee hyvää. Vaikka joukkue monin tavoin hajoaa hetkeksi, saavat sen osatekijät hetken tauon päivittäisestä paineesta – joka heikkojen tulosten vuoksi on edelleen kasvavaa.

Keskikentän Frenkie de Jong pukee nämä tuntemukset sanoiksi.

– On hyvä että tauko tulee juuri nyt. Kun palaamme Barcelonaan maaotteluiden jälkeen, voimme taas palata ikään kuin normaaliin.

24-vuotias myöntää toki hankalan tilanteen, mutta sanoo myös kärpäsestä tehdyn härkäsen.

– Olen pettynyt, mutta en masentunut. Kaikkea liioitellaan; ei tämä kausi ole mitenkään vielä menetetty, mitään ei ole menetetty. Ei meidän piste-eromme Real Madridiin tai Atlético Madridiin vielä niin iso ole, ja otteluita on jäljellä paljon.

– Mestarien liigassa aloitimme huonosti, mutta sielläkin meillä on vielä kaikki mahdollisuudet selviytyä 16 parhaan joukkoon.