Barcelona kohtaa lauantain myöhäisillassa Atlético Madridin Wanda Metropolitanon uumenissa. Kello 22 alkavan ottelun ehdoton suosikki on madridilainen kotijoukkue.

Ronald Koemanin valmentama Barcelona on edelleen tappiottomana La Ligassa, mutta kuudesta ottelusa kolme on päättynyt tasan. Katalonian jätin peli on yskinyt ja tuska on paistanut katsomoon asti.

Mestarien liigassa tilanne on ollut vielä heikompi. Kaksi kierrosta takana ja 0-3-tappiot plakkarissa niin Bayern Münchenia kuin Benficaa vastaan.

Koeman on peluuttanut paljon nuoria pelaajia. Talouskurimuksen keskeltä kauteen lähtenyt Barcelona on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja hollantilaisluotsi on myös toitottanut uudelleenrakennuksen ottavan aikansa.

Näin varmasti onkin, mutta Koemanin lähtölaskenta on vaikuttanut olevan käynnissä jo pitkään. Useiden lähteiden mukaan Barcelonan johtoportaan kärsivällisyys on käytetty loppuun.

Seuran puheenjohtaja Joan Laporta kuitenkin kertoi Goalille, että näin ei suinkaan olisi.

– Ronald Koeman tulee jatkamaan Barcelonan valmentajana. Hän ansaitsee luottamuksemme, Laporta sanoi.

– Olen keskustellut Ronaldin kanssa ja tein tuon hetken pohjalta omat päätelmäni. Arvostan todella paljon, että hän johtaa Barcelonaa seuran vaikealla hetkellä.

Laporta uskoo vahvasti, että niin pelillinen kuin tuloksellinen muutos tapahtuu, kun Barcelonan sairaslista alkaa tyhjenemään.

– Myös Ronaldin tunnetila on ollut aika-ajoin lannistunut, mutta hän on saanut nostettua omaa ja joukkueen henkeä. Loukkaantuneet pelaajat alkavat hiljalleen toipumaan ja Ronald ansaitsee aikaa sekä mahdollisuuden tehdä töitä parhaan ryhmän kanssa, kertoi Laporta.

Hän myös tyrmää täysin mediassa liikkuneet jutut kaksikon kylmistä väleistä. Laportan mukaan heidän suhteensa on hyvin lämmin ja kummallakin on sama päämäärä.

– Yritämme muuttaa Barcelonan suunnan takaisin paremmaksi.

Paljon on toki myös spekuloitu, että Barcelonalla ei vain yksinkertaisesti ole taloudellisesti mahdollista erottaa Koemania.

Lauantaina Koeman ja Barcelona kuitenkin yrittävät kääntää suuntaansa hallitsevan mestarin vieraana.

Laportan mukaan Koeman jatkaa Barcelonan peräsimessä vielä pidemmän tovin. Kuva.Getty Images