Real Madrid ja Mallorca kohtasivat keskiviikon myöhäisillan kamppailussa. Lopulta paremmasta ei ollut pienintäkään epäselvyyttä.

Real Madrid voitti ottelun 6-1

Kotijoukkue otti ohjat käsiinsä heti alkuvihellyksen jälkeen. Hurjassa vireessä oleva ranskalaiskärki Karim Benzema vei Los Blancosin johtoon jo pelin kolmannella minuutilla.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin ensimmäistä kertaa avaukseen tällä kaudella noussut Marco Asensio viimeisteli 2-0.

Avaus oli muutenkin poikkeuksellinen ja harvinainen viime vuosien otannalla. Toni Kroos, Luka Modric ja Casemiro olivat kaikki poissa Real Madridin avauksesta.

Sen sijaan superlupaus Eduardo Camavinga oli ensimmäistä kertaa espanjalaisjätin avauskokoonpanossa.

Real Madridin euforia 2-0-maalin jälkeen katkesi tosin nopeasti. Mallorca kavensi pelin vain minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä Kang-In Lee.

Hurjan noin viiden minuutin jakson kruunasi Asensio. Hän iski pelin lukemiin 3-1 vain neljä minuuttia korealaisen täysosuman jälkeen.

Asensio oli erittäin lähellä hattutemppua jo avausjaksolla. Hänellä oli useita mahdollisuuksia osua vielä kolmannenkin kerran.

Lisäksi Asensio järjesteli joukkuetovereilleen tilanteita. Muun muassa Vinicius Junior pääsi kokeilemaan espanjalaisen tarjoilusta hyvältä tontilta.

Asension hattutemppu toteutui lopulta, kun toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia. Komean syötön maaliin tarjosi Benzema, joka syötti myös Asension toisen osuman.

Marco Asensio aiheuttaa varmasti päänvaivaa Ancelottille. Huima näyttö Mallorcaa vastaan. Kuva. Getty Images.

Ranskalainen luuli kuusi minuuttia aiemmin itse vieneensä Madridin 4-1-johtoon. Erotuomari Javier Alberola Rojas kuitenkin hylkäsi maalin VAR-tarkistuksen jälkeen. Benzema rikkoi ennen laukaustaan.

Pelin 78. minuutilla Benzema sai lopulta illan toisensa. Huima haltuunotto ja pallo hallitusti ohi Mallorcan maalivahdin Manolo Reinan.

Benzema on alkukauden kuuden ensimmäisen kierroksen aikana viimeistellyt kahdeksan maalia ja syöttänyt seitsemän. Kyse on aivan poikkeuksellisesta tahdista.

Viimeksi edes lähellä samaa on ollut Lionel Messi Barcelonan paidassa kaudella 2011-12. Tuolloin argentiinalainen teki kuuden ensimmäisen kierroksen aikana kahdeksan maalia ja syötti viisi.

Maali oli Benzeman 200. La Ligassa.

Real Madrid on muutenkin ollut maalinteon suhteen aivan poikkeuksellisella tasolla, mutta ehkä tutusta syystä. Viimeksi madridilaiset ovat tehneet kuuden ensimmäisen kierroksen aikana yhtä monta osumaa silloin, kun Carlo Ancelotti valmensi seuraa edellisen kerran kaudella 2013-14.

Isco kaunisteli voittolukemat vielä muotoon 6-1

Lukemat olivat rumat ja Thibaut Courtoisille merkittiin ensimmäinen torjunta vasta tunnin kohdalla. Mallorcalla oli silti varsinkin ensimmäisellä jaksolla hetkensä. Vieraiden harmiksi varsinkaan Lago Junior ei vain onnistunut pelin lukuisissa laukauksissaan ollenkaan.

Real Madrid siirtyi takaisin La Ligan kärkeen.