Ronald Koeman piti keskiviikkona normaaliin tapaansa päivä ennen ottelua lehdistötilaisuuden Barcelonan harjoituskeskuksessa.

Keskiviikkoinen lehdistötilaisuus oli kuitenkin hyvin poikkeava, sillä Koeman luki noin kolme minuuttia kestäneen tiedotteen ja poistui paikalta.

Normaalisti Koeman vastaa paikalle saapuneiden toimittajien kysymyksiin, mutta tällä kertaa luotsi poistui välittömästi lehdistötilaisuudesta luettuaan tiedotteensa.

Katalonialaislähteiden mukaan Barcelonan seurajohto sai tietää muutama minuutti ennen lehdistötilaisuuden alkua, että Koeman aikoo lukea median edessä tiedotteen.

– Hyvää päivää kaikille. Seura on tukenani uudelleenrakennusprojektissa. Seuran taloudellinen tilanne vaikuttaa urheilullisiin suorituksiin. Seuran taloudellinen tilanne on heikko, jonka vuoksi meidän on rakennettava joukkuetta ilman suuria hankintoja. Jalkapallossa tarvitaan aikaan ja nuoret pelaajat voivat kehittyä huippupelaajiksi muutamassa vuodessa. Hyvä asia on se, että tässä tilanteessa nuoret pelaajat saavat samanlaisia mahdollisuuksia kuin Xavi ja Andrés Iniesta aikoinaan.

– Pyydämme kärsivällisyyttä. La Ligan kärkipäähän sijoittuminen olisi hieno onnistuminen. Emme voi odottaa ihmeitä Mestarien liigassa. Sen vuoksi Bayern-tappiota on katsottava siitä perspektiivistä.

– Projektimme tarvitsee tukea niin verbaalisesti kuin teoin. Tiedän median tunnistavan tämän projektin, sillä ei ole ensimmäinen kerta historiassa, kun Barcelona käy läpi tällaista aikaa. Laskemme sen varaan, että tuette meitä näinä vaikeina aikoina. Joukkueemme on hyvin onnellinen siitä, miten kannattajamme tukivat meitä Granada-ottelussa.

Barcelona kohtaa Cádizin torstai-iltana Andalusiassa.