Riqui Puig ei ole pelannut vielä minuuttiakaan jalkapalloa tällä kaudella.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman on tehnyt valinnoillaan ja sanoillaan selväksi sen, ettei Puig kuulu hänen suunnitelmiinsa.

Koeman on yrittänyt suostutella Puigia lähtemään peliajan perässä lainalle jo yli vuoden ajan, mutta Puig on halunnut jäädä Barcelonaan taistelemaan peliajasta. Puig oli tiettävästi herättänyt kiinnostusta ainakin La Ligassa ja Portugalin pääsarjassa.

22-vuotias Puig on pelannut viimeisen vuoden aikana alle 600 minuuttia jalkapalloa.

Koemanilta kysyttiin Puigin tilanteesta lehdistötilaisuudessa. Hollantilaisluotsi muistutti, että Puigin on kehityttävä huomattavasti päästäkseen pelaamaan.

– Hänen on kehityttävä useilla eri osa-alueilla. Bayern-ottelussa hän lämmitteli ja oli siten yksi mahdollisista vaihdoista, mutta lopulta Jordi Alba loukkaantui. Puigin on harjoiteltava samalla tavalla kuin muidenkin nuorukaisten, Koeman totesi.

Puigin tilanne on huolestuttava, sillä alkaneeksi kaudeksi edustusjoukkueen mukaan nousseet Gavi ja Nico González ovat ohittaneet hänet nokkimisjärjestyksessä.

Barcelonan seurajohto on tiettävästi vaatinut Puigille peliaikaa, mutta Koeman ei näe häntä sopivaksi pelaajaksi joukkueeseensa.