Mestarien liigan lohkovaiheen ensimmäisen pelipäivän alkuillan ottelusta Sevilla-Salzburg tuli lievästi sanottunakin hullu peli. Tasatulos 1-1 ei sinänsä ole maailmoja mullistava, mutta se, että ensimmäisellä puoliajalla nähtiin peräti neljä rangaistuspotkua, oli historiallista. Koskaan ennen ei yhdessä Mestarien liiga -ottelussa ole vihelletty niin montaa pilkkua, saati sitten samalla puoliajalla.

Koska neljästä rankkarista vain kaksi meni maaliin ja Salzburg missasi niistä kaksi – ampuen yhden ohi ja toisen tolppaan – tuli Sevillasta ensimmäinen joukkue Mestarien liigan historiassa, joka ei hävinnyt ottelua, jossa sitä vastaan on tuomittu kolme pilkkua. Tätä taustaa vasten Sevilla saa siis olla tyytyväinen, ja Salzburg puolestaan hieman pettynyt.

– Jos joku olisi sanonut ennen peliä, että saamme täältä mukaamme pisteen, olisin ottanut sen ilman muuta. Olen erittäin ylpeä tämän nuoren joukkueen esityksestä, Salzburgin 33-vuotias saksalaisvalmentaja Matthias Jaissle totesi pelin jälkeen medialle AS:n mukaan.

– En ollut ikinä kokenut ottelua, jossa vihelletään neljä rankkaria. Harmi, että missasimme kolmesta pilkusta kaksi, sillä ne olisivat voineet tuoda meille voiton. Olen silti tyytyväinen pelaajieni suoritukseen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
SEV 1-1 SAL (FT) - El Sevilla es el primer equipo en TODA la historia de la #UCL que comete 3 penaltis y NO pierde el partido.

2010: Tottenham* 4-1 Twente
2013: Olympiacos* 3-1 Anderlecht
2015: Sevilla* 3-0 Gladbach
2021: Sevilla 1-1 Salzburgo*

[*] tuvieron 3 penaltis a favor

Historiaa teki myös Salzburgin 19-vuotias hyökkääjälupaus Karim Adeyemi, sillä hänestä tuli ensimmäinen pelaaja Mestarien liigan historiassa, joka on hankkinut joukkueelleen kolme rangaistuspotkua yhdessä ottelussa. Kolmesti rikottu Adeyemi hankki pilkkunsa vieläpä vain 25 minuutin sisällä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
La nueva perla del Salzburgo, Karim Adeyemi (19 años), ya es HISTORIA de la Champions League: es el PRIMER jugador que provoca TRES penaltis en un mismo partido (y lo ha hecho todo en tan solo 25 minutos).

– Mitä voin sanoa kolmesta rankkarista? En tehnyt ensimmäisestä maalia ja toisesta ei tarvinnut keskustella. Kolmannen piti ehdottomasti ampua jälleen hänen, oman rankkarinsa missannut Adeyemi totesi kroatialaiseen Luka Suciciin viitaten.

Salzburg pääsi toisella jaksolla ylivoimalle, kun Sevillan Youssef En-Nesyri ajettiin ulos toisella varoituksella. Voittoa se ei silti pystynyt nappaamaan.

[readmore from=Sevilla]

– Sevilla puolusti kuudella tai seitsellä miehellä alhaalla, ja se mutkisti peliämme. Heidän pelaajansa ovat isoja ja vahvoja, Adeyemi lisäsi.

Adeyemi on tehnyt tällä kaudella Itävallan pääsarjan seitsemässä ottelussaan kuusi maalia ja syöttänyt yhden. Hän voisi edustaa maajoukkuetasolla myös isänsä kotimaata Nigeriaa tai äitinsä kotimaata Romaniaa, mutta maajoukkuevalinta kohdistui Saksaan. Adeyemi pelasi ensi kerran A-maajoukkuetasolla syyskuun MM-karsintaottelussa Armeniaa vastaan ja teki Saksalle heti debyytissään yhden maalinkin (lopputulos 6-0-murskavoitto).

Lähde: AS