Ensi lauantaille merkatut La Ligan ottelut Sevilla-Barcelona ja Villarreal-Alavés siirtyvät myöhempään ajankohtaan, kertoo ESPN. Uudet päivämäärät eivät ole vielä selvillä.

Syynä ottelusiirroille ovat Etelä-Amerikan MM-karsintaottelut, joista pelaajilla olisi tullut kohtuuton kiire palata seurajoukkuetehtäviin. Espanjan jalkapalloliiton mielestä tämä ei ollut riittävä syy pelien siirtämiseen, mutta La Liga teki valituksen Espanjan urheiluministeriölle, joka kumosi jalkapalloliiton päätöksen.

Esimerkiksi Argentiina pelaa tämän maajoukkuetauon viimeisen ottelunsa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Näin ollen argentiinalaispelaajilla olisi ollut vain 1,5 päivää aikaa matkustaa ja valmistautua lauantain sarjaotteluihin. Käytännössä pelaajat eivät olisi voineet osallistua viikonlopun peleihin lainkaan. Sevilla, Barcelona ja Villarreal pelaavat lisäksi Mestarien liigassa jo ensi tiistaina.

Kaikki muut tulevan La Ligan kierroksen ottelut pelataan alkuperäisen aikataulun mukaan.