Ranskan A-maajoukkueeseen kesän EM-kisojen alla vuosien tauon jälkeen palanneella Karim Benzemalla on tänä iltana erityinen peli edessään. Hallitseva maailmanmestari Ranska kohtaa MM-karsintaottelussa Suomen ottelussa, joka pelataan Benzeman synnyinkaupungissa Lyonissa, hänen kasvattajaseuransa Olympique Lyonnais’n kotiareenalla.

33-vuotias Benzema on edustanut yhdeksänvuotiaasta lähtien ja koko ammattilaisurallaan vain kahta seuraa: vuoteen 2009 saakka Lyonia ja sen jälkeen Real Madridia. Lyonin nykyinen kotistadion Groupama-stadion avattiin vuonna 2016, joten kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Benzema kyseiselle näyttämölle astelee.

Benzema jatkoi äskettäin sopimustaan Real Madridin kanssa vuodella. Usein on kuitenkin spekuloitu, että kärkimies haluaisi vielä palata päättämään uransa Lyoniin ennen kuin lyö nappikset naulaan. Suomi-pelin alla asiaa kysyi Benzemalta Le Progrès -lehti.

– Minulla on sopimus Real Madridin kanssa. Koen tällä hetkellä oloni hyväksi. Entä sen jälkeen? En tiedä, vaan ajattelen asioita vuosi kerrallaan, Benzeman suhteellisen ympäripyöreä vastaus kuului.

– Jos voin hyvin, jatkan pelaamista (nykyisen sopimukseni päättymisen jälkeen). Jos en koe oloani hyväksi, niin katsotaan. Tällä hetkellä minulla on kuitenkin Real Madridin kanssa sopimusta vielä kaksi vuotta jäljellä.

Lyonin pitkäaikainen puheenjohtaja Jean-Michel Aulas on haaveillut pitkään julkisesti, että ”Lyonin oma poika” Benzema palaisi päättämään uransa Olympique Lyonnais’n paidassa. Olympique Lyonnais ei jättänyt myöskään harvinaista kunniavierasta huomiotta, vaan twiittasi Benzemalle omistamassaan twiitissä ”Tervetuloa kotiin, Benzema!”

Olympique Lyonnais

@OL
🏠🦁👀

Bienvenue à la maison @Benzema !

Ottelu Ranska-Suomi alkaa kello 21.45, ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Viaplaysta, V Sportilta ja Neloselta.

Lähde: AS