Barcelona on jo tehnyt ensimmäisen hankintansa ensi vuodelle. Asiasta uutisoivat paikalliset lehdet Sport ja Mundo Deportivo.

Barcelonaan siirtyy neljän miljoonan euron korvausta vastaan 17-vuotias Emre Demir. Turkkilainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelaa Kayserisporissa.

Neuvotteluja käytiin Sportin mukaan useiden kuukausien ajan, ja lopulta Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportakin osallistui keskusteluihin. Se kertonee jotain siitä, kuinka paljon Barca Demirin halusi.

Näillä näkymin Demir siirtyy kuluvan kauden jälkeen aluksi Barcelonan B-joukkueeseen. On tosin mahdollista, että siirtoa aikaistetaan niin, että Demir siirtyy Barcelonaan jo tammikuussa.

Demir on pelannut Kayserisporin edustusjoukkueessa yhteensä 31 ottelua. Tällä kaudella hän ei ole vielä kentälle asti päässyt.

Demirin kohdalla puhutaan Pedri-ilmiön toistumisesta. Barcelona osti Pedrin vain 16-vuotiaana kaksi vuotta sitten. Tuohon aikaan puhuttiin noin viiden miljoonan euron korvauksesta, joka tosin sittemmin on noussut merkittävästi ehtojen täytyttyä. Pedri pelasi ensimmäisen kautensa lainalla Las Palmasissa (josta Barcelona nuorukaisen osti), ja lainan jälkeen hän murtautui välittömästi Barcan edustusjoukkueen avauskokoonpanoon.