La Ligan kausi 2021-2022 käynnistyy huomenna perjantaina ottelulla Valencia-Getafe, joka alkaa Suomen aikaa kello 22. Viikonlopun otteluohjelmaan on kuitenkin tehty yksi muutos. Lauantain peli Osasuna-Espanyol piti pelata alun perin alkaen kello 17 paikallista aikaa, mutta siirrettiin iltakymmeneen. Suomen aikaa peli siis alkaa kello 23.

Syy siirtoon on Espanjassa vallitseva voimakas helleaalto. Pamplonan kaupunkiin, jossa Osasuna pelaa, on ennustettu hurjaa 40 asteen lämpötilaa lauantaiksi kello 17. Niinpä ottelu päätettiin siirtää terveys- ja hyvinvointisyistä myöhäisiltaan. Vaikka lämpötila käy ennusteiden mukaan jopa 41 asteessa, on kello 22:ksi ennustettu vain 23 asteen lämpötilaa.

LALIGA

@LaLiga
MODIFICACIÓN | Con motivo de la previsión de temperaturas, el #OsasunaEspanyol correspondiente a la jornada 1 de #LaLiga Santander se jugará el próximo sábado 14 de agosto a las 22:00 horas.

#PLAYLaLigaSantander

Mitenkään ainutlaatuinen myöhäinen alkamisaika ei ole. Tavallisestikin La Ligan myöhäisottelut alkavat paikallista aikaa vasta kello 21, ja viime vuosina on totuttu siihen, että kauden alku- ja loppukierroksilla monet pelit starttaavat vasta kello 22 – kesäisen korkeiden lämpötilojen vuoksi. Avauskierroksellakin lauantain peli Alavés-Real Madrid oli jo alun perin merkitty alkamaan kello 22 (Suomen aikaa 23), sunnuntain Sevilla-Rayo Vallecano kello 22.15 ja maanantain Elche-Athletic Bilbao kello 22.

Italiassa tehtiin keskiviikkona Euroopan kaikkien aikojen lämpötilaennätys, kun Sisilian saarella mitattiin huimat 48,8 Celcius-astetta. Välimeren alueella on muutenkin ollut viime viikkoina erittäin kuumaa, ja muun muassa Kreikassa ja Turkissa on kärsitty ankarista metsäpaloista. Kuumuuden ja metsäpalojen uskotaan tulevina vuosina vain lisääntyvän ilmastonmuutoksen johdosta.