Bulgarialaisen jalkapallolegendan Hristo Stoitškovin mielestä Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta valehteli Lionel Messille tämän jatkosopimussaagan aikana. Barcelona ei solminut Messin kanssa kontrahtia, vaikka koko kesän oli julkisuuteen annettu lausuntoja, että niin Blaugrana tekisi ennen pitkää. Messi jatkaa nyt uraansa Paris Saint-Germainissa.

Yli kolme viikkoa sitten Messi oli jo suostunut palaamaan Barcelonaan. Viime viikolla hänelle kuitenkin kerrottiin, etteivät seuran resurssit riittäisikään hänen palkkakulujensa kustantamiseen. Seurajohto ei ollut valmis ottamaan raharuisketta kiistanalaisen CVC-sopimuksen kautta, vaikka sen myötä he olisivat voineet jatkaa Messin sopimusta.

Osa Barçan kannattajista on moittinut Laportaa tämän rationaalisesta valinnasta.

Stoitškov ei viitsinyt suoraan mainita Laportaa nimeltä, mutta TUDN:n haastattelussa hän ei pelännyt kritisoida tämän toimia.

– Näen hänet [Messin] nyt — — eri peliasussa, se on erilaista.

[readmore from=Laporta-Joan]

– Minusta on outoa, että ihmiset lupasivat ja että ihmiset pelasivat hänen tunteillaan: ”Teen siitä [jatkosopimuksesta] mahdollista.”

– Mutta lopulta valhe kasvoi valtavaksi.

Laporta lupasi viime talven puheenjohtajavaalissa, että jos hänet valittaisiin, Messi pysyisi Barcelonassa. Messi yritti jättää seuran aiemmin kesällä 2020.

Stoitškov edusti Barcelonaa yhteensä seitsemän kauden ajan vuosien 1990 ja 1998 välillä. Blaugrana-vetimissä hänet nähtiin 200 kertaa, ja hän kuului Johan Cruijffin muodostamaan ”unelmajoukkueeseen”. Aikansa juhlituimpiin pelaajiin kuuluva Stoitškov saavutti Barcelonassa viisi Espanjan-mestaruutta, Euroopan cupin voiton sekä Ballon d’Orin.