LaLiga järjesti torstaina iltapäivällä lehdistötilaisuuden. Lähes kaksi tuntia myöhässä alkaneessa tapahtumassa Liga Nacional de Fútbol Profesional -yhdistyksen puheenjohtaja Javier Tebas tiedotti, että 42 Espanjan pääsarjan ja Segunda Divisiónin seurasta yhteensä 38 suostui ja äänesti CVC-sopimuksen puolesta.

Äänestys järjestettiin kuusi tuntia kestäneen kokouksen päätteeksi. LaLigan ja CVC Capital Partnersin järjestelemän LaLiga Impulso -hankkeen toteutumiseen vaadittiin vähintään 32 jaa-ääntä.

Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao ja yksi anonyymi seura Espanjan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ilmaisivat mielipiteensä diiliä vastaan eivätkä suostuneet siihen. Näille seuroille ei jaeta osuutta 2,1 miljardista eurosta, jotka LaLiga saa myymällä pääomasijoitusyhtiö CVC:lle noin kymmenen prosenttia TV-sopimusrahoistaan seuraavan 50 vuoden ajan.

Muut seurat saavat raharuiskeensa välittömästi käyttöönsä mutta joutuvat samalla luopumaan kymmenyksestä tulevista televisiorahoistaan.

Sekä Barcelona että Real Madrid kampanjoivat kokouksen aikana kiivaasti sopimusta vastaan. Suurseurojen painostuksesta johtuen CVC muutti ehtojaan viime metreillä. Samasta syystä viivan alle jäänyt summa kutistui 2,1 miljardiin euroon aiemmasta noin 2,7 miljardista. Tebas kertoi lehdistötilaisuudessa, että Barcelona ja Real tukevat edelleen Euroopan Superliigan toteuttamista.

Barcelona olisi vastaanottanut 275 miljoonaa euroa. Se olisi voinut allokoida 15 prosenttia (noin 40 miljoonaa euroa) kasvurahasta miesten edustusjoukkueen palkkoihin. Tebasin mukaan ”paine” on nyt Barçalla, joka koettaa rekisteröidä Memphis Depayn, 27, sunnuntaihin mennessä. Sunnuntaina Barcelona aloittaa kilpailullisen kautensa ottelulla Real Sociedadia vastaan.

Barcelonalla ei ole kiirettä Sergio Agüeron suhteen, sillä tämä on edelleen loukkaantunut. Emerson Royal on rekisteröity, ja Eric García palasi vasta olympialaisista.

– Messin siirto PSG:hen? Pelaajien lähdöillä on aina vaikutusta ja etenkin tämä on ollut traumaattista, totesi Tebas tilaisuudessa.

– Se sattuu, mutta olemme tehneet kovasti töitä, ettei liigan arvo putoaisi.

Nykyiset televisiointisopimukset ovat voimassa vielä neljä vuotta, eikä niihin ole Tebasin mukaan kirjattu Messiä koskevia pykäliä.

Espanjan jalkapalloliitto pitää LaLigan vahvistamaa CVC-sopimusta lainvastaisena. LaLigan kanta asiaan on se, että tuntuva korvaus ”on Espanjan jalkapallohistorian suurin [taloudellinen] tehostus”.

Muokattu 12.8. klo 21.25: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Virallista! Real Madrid ja Barcelona hävisivät: parjattu kauppa saatiin maaliin”.