Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Sevilla FC
 • Perustettu: 1890
 • Stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (42 714)
 • Kotikaupunki: Sevilla
 • Kotiasu: Valkopunaraidallinen
 • Vierasasu: Punavalkoraidallinen
 • Manageri: Julen Lopetegui
 • Saavutukset: La Ligan voitto kaudella 1945-46, Copa del Reyn voitto kausina 1935, 1939, 1947-48, 2006-07 ja 2009-10, Eurooppa-liigan voitto kausina 2005-06, 2006-07, 2013-14, 2014-15, 2015-16 ja 2019-20, UEFA Supercupin voitto kaudella 2006.

Hieno kausi päättyi pokaaleitta – mutta antoi uskoa

Sevilla pelasi parhaan kautensa La Ligassa vuosikausiin. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 4. (selviytyi Mestarien liigan lohkovaiheeseen)
 • Pisteet: 77
 • 24 voittoa, 5 tasapeliä, 9 tappiota
 • Maaliero: 53-33
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Välierät, hävisi Barcelonalle yhteismaalein 2-3.
  • Mestarien liiga: Neljännesvälierät, hävisi Borussia Dortmundille yhteismaalein 4-5

Sevilla sijoittui viime kaudella La Ligassa neljänneksi keräten peräti 77 pistettä – eli vain yhdeksän vähemmän kuin mestaruuden voittanut Atlético. Sevilla taisteli La Ligan mestaruudesta vielä toukokuussa, jota voi pitää suorastaan hurjana saavutuksena. Neljänneksi sijoittuneen Sevillan ja viidenneksi sijoittuneen Real Sociedadin välinen piste-ero oli jopa 15 pistettä.

Julen Lopetegui sai Sevillan hyvään iskuun heti alkukaudella. Sevilla ei välttämättä pelannut järin kaunista jalkapalloa, mutta tuloksia tuli. Sevilla otti konemaisesti pisteitä ja pelasi vakuuttavan syyskauden.

Kevätkaudella ratkaisuhetkillä Sevillan meno hyytyi, mutta se oli odotettavissa ja siitä on turha syyttää Lopeteguin miehistöä. Se, että Sevilla oli mukana mestaruustaistelussa 36. kierroksella, on jotain uskomatonta ja todella tervetullutta espanjalaiseen jalkapalloon.

Cup-kilpailuissa Sevilla esiintyi edukseen, mutta ei kyennyt ottamaan sitä kaivattua viimeistä askelta. Sevilla oli vain muutaman minuutin päässä Copan finaalipaikasta, mutta Barcelona nousi toisen osan lopussa tasoihin ja jatkoajalla ohi. Mestarien liigassa Dortmund pudotti Sevillan neljännesvälierissä. Sevilla oli yhden maalin päässä puolivälieräpaikasta.

Mitä siirtoja Sevilla on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Vaihtokauppa kummastutti

Érik Lamela pelaa alkavalla kaudella Sevillassa. Kuva: Getty Images.

Sevillan siirtokesä on ollut varsin hiljainen. Viime kaudella Eibarissa lainalla pelannut Bryan Gil lähti 25 miljoonalla eurolla Tottenhamiin. Vaihtokaupassa Sevilla sai Érik Lamelan. Monet yllättyivät, kun Sevilla päätti luopua jo nyt huippulupaavasta Gilistä. Lamela on Sevillassa puhdas vaihtomies.

Marko Dmitrovic saapui Segundaan pudonneesta Eibarista ilmaissiirrolla Sevillaan. Huippuhankinta. Kilpailee Bonon kanssa ykkösvahdin paikasta. Dmitrovic korvaa Olympiakokseen lähteneen Tomas Vaclikin. Sevilla myi Sergi Gómezin miljoonalla eurolla Espanyoliin.

Jules Koundén tilanne puhuttaa. Loistavasti Sevillassa pelanneen Koundén kintereillä on muun muassa Chelsea, joka on tarjonnut Sevillalle noin 30 miljoonaa euroa ja Kurt Zoumaa, mutta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirrosta. Koundén sopimuksessa on 80 miljoonan euron ulosostopykälä ja espanjalaismedioiden mukaan Sevilla ei luovu hänestä alle kyseisen summan.

Sevillan pelaajamateriaali on laadukas ja laaja, eikä seura tarvitse juurikaan vahvistuksia, ellei edessä ole myyntejä.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Sevilla”]

Ketkä ovat Sevillan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Jules Koundé
22 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

La Ligan kolmen parhaan topparin joukossa. Ranskan EM-kisajoukkueessa mukana ollut 22-vuotias toppari on yllättänyt kaikki Sevillassa. Sevilla hankki hänet kaksi vuotta sitten Ranskasta.

Koundé pelasi ensimmäiselläkin kaudella loistavalla tasolla ja oli kenties kauden läpimurtopelaaja. Viime kausi oli todella laadukas, jonka vuoksi suurseurat ovat nuorukaisen kintereillä. Sevilla ei luovu Koundésta alle 80 miljoonalla eurolla.

Joan Jordán
27 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Sevillan keskikentän johtohahmo on Lopeteguin ehdoton luottopelaaja. Keskikentän keskustassa pelaava Jordán tunnetaan etenkin syöttötyöskentelystään. Tykkää antaa pitkiä puolenvaihtoja ja korkeita palloja laidassa juokseville joukkuetovereilleen.

On yksi Euroopan huippusarjojen aktiivisimmista syöttelijöistä. Jordánilla on huomattava määrä pallokosketuksia ottelua kohden ja hän rytmittää loistavasti Sevillan peliä, mutta heikkoudet nousevat esiin puolustuspäässä.

Youssef En-Nesyri
24 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Sevillan paras maalintekijä. Marokkolaiskärki iski viime kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä 24 maalia. On herättänyt kiinnostusta muun muassa Englannissa, mutta Sevilla ei halua päästää ykköskärjestään irti.

192-senttinen En-Nesyri on kehittynyt viimeistelyssään huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana. Nykyään En-Nesyri on hyvin kliininen maalintekijä boksissa. Lopeteguin luottopelaaja.

Läpimurtopelaaja – Iván Romero

Iván Romero on pelannut hienosti Sevillan B-joukkueessa ja päässyt harjoittelemaan aktiivisesti edustusjoukkueen kanssa. 20-vuotias hyökkääjä viimeisteli viime kaudella hienot 12 maalia Sevillan B-joukkueen riveissä, mutta ei päässyt debytoimaan edustusjoukkueessa virallisessa ottelussa.

Romero on pelannut ykkösjoukkueen harjoitusotteluita ja saanut mukavasti minuutteja. Potentiaalia on.

Miten Sevilla pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Sevillan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Lopetegui on nostanut Sevillan uudelle tasolle

Lopetegui voitti Sevillan kanssa Eurooppa-liigan mestaruuden elokuussa 2020. Kuva: Getty Images.

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Julen Lopetegui
 • Valmentaja: Pablo Sánz
 • Valmentaja: Juan Vicente Peinado
 • Kuntovalmentaja: Óscar Caro
 • Analyytikko: Ramón Vázquez López
 • Maalivahtivalmentaja: José Luis Silva

54-vuotias entinen maalivahti on noussut viime vuosien aikana Espanjan kärkivalmentajien joukkoon. Lopetegui muistetaan etenkin Espanjan A-maajoukkueen ja Real Madridin päävalmentajana. Kummatkin pestit päättyivät heikosti.

Lopetegui sai Espanjan jalkapalloliitolta potkut kaksi vuorokautta ennen kesän 2018 MM-kisojen avausottelua neuvoteltuaan salaa Real Madridin seurajohdon kanssa sopimuksesta. Real Madrid -pesti päättyi potkuihin vain muutaman kuukauden jälkeen.

Sevillassa Lopetegui on tehnyt suorastaan loistavaa työtä. Ensimmäisellä kaudellaan Lopetegui luotsasi Sevillan La Ligassa neljänneksi ja voitti Eurooppa-liigan kaadettuaan aluksi välierässä Manchester Unitedin ja finaalissa Internazionalen. Huippuonnistuminen.

Viime kaudella Sevilla taisteli La Ligan mestaruudesta vielä huhti-toukokuun vaihteessa. Kuka olisikaan uskonut?

Kentän laidalla usein tyytymättömyyttään selvästi näyttävä Lopetegui on hyvin vaativa ja kovaan työntekoon uskova valmentaja, joka ei liiemmin kumartele pelaajia, jotka eivät anna itsestään kaikkea harjoituskentällä.

Peliryhmitys – muoto

Lopetegui peluuttaa Sevillaa pääosin 4-3-3:ssa. Kyseessä on ylivoimaisesti käytetyin muoto ja Lopetegui käyttää siitä poikkeavaa muotoa vain harvoin – käytännössä pakon edessä. Hallitessaan palloa Sevilla pelaa usein kolmen topparin linjalla, jolloin laitapuolustajat nousevat astetta ylemmäs keskikentälle.

Puolustaessa Sevillan joukkue on loistavasti organisoitu, ja sieltä on hyvin vaikea löytää tilaa tai syöttösuuntia. Pallottomana Lopetegui haluaa pitää joukkueensa kompaktina pakettina, jonka keskustaan on mahdoton päästä.

Sevilla harvoin hyökkää nopeasti vastaan. Lopetegui suosii ennemmin hitaita ja pitkiä hyökkäyksiä, jossa Sevilla yrittää liikuttaa vastustajaa ja samalla luoda tilaa taskuihin hyökkäyskolmanneksella.

Hienon viime kauden pelannut Bono on Sevillan ykkösvahti alkavalla kaudella. Jos Jules Koundé jää, muodostaa hän jälleen hyvin laadukkaan toppariparin Diego Carlosin kanssa. Marcos Acuña ja Jesús Navas ovat selvät valinnat avauksen laitapuolustajiksi.

Fernando, Ivan Rakitic ja Joan Jordán pelaavat keskikentän kolmikossa. Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri ja Suso aloittavat hyökkäyksessä.

Ihanneavaus

Sevillan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=38 /]

Mistä sijoista Sevilla pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Maksimit irti koneesta, mutta se ei vielä riitä

Sijat: 3-5

Sevilla on pelaajamateriaaliltaan La Ligan neljänneksi paras joukkue. Lopetegui on osoittanut olevansa todellinen huippuammattilainen ja saavansa joukkueestaan maksimin irti käytännössä viikottain.

Sevillan suurin tavoite on sijoittua La Ligassa neljän parhaan joukkoon, jotta osallistuminen Mestarien liigaan varmistuu. Ei taistele mestaruudesta, eikä pidäkään.

Mahdollisuudet

Loistavasti valmennettu joukkue osoitti viime kaudella pysyvänsä suurien kyydissä mukana jopa huhti-toukokuun vaihteeseen saakka. Sitä ei olla nähty 15 vuoteen, että Atléticon lisäksi joku muu seura on kauden loppuvaiheilla mukana mestaruustaistelussa.

Sevillan valmennus ja pelaajisto tietäävät voivansa aiheuttaa suurille harmaita hiuksia ja on jopa mahdollista, että Sevilla änkee itsensä kolmen parhaan joukkoon. Se olisi hurjaa, mutta ei suinkaan mahdotonta.

Haasteet

Hankinnat eivät vakuuta. Saako Sevilla riittävän laadukkaan korvaajan Jules Koundélle, jos toppari jättää seuran elokuun aikana? Tottenhamista saapunut Érik Lamela on lähtökohtaisesti turha hankinta, sillä kallispalkkainen argentiinalainen siirtyy suoraan Tottenhamin penkiltä Sevillan penkille.

Sevillan pelaajamateriaali on leveä, mutta siitä huolimatta avauskokoonpanon ja penkin välinen laatuero on todella suuri. Sen vuoksi avainpelaajia ei saa suinkaan menettää elokuussa.

[td_block_11 custom_title=”Sevilla-uutiset” tag_slug=”sevilla” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]