Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Club Atlético de Madrid
 • Perustettu: 1903
 • Stadion: Wanda Metropolitano (68 457)
 • Kotikaupunki: Madrid
 • Kotiasu: Punavalkoraidallinen
 • Vierasasu: Tummansininen
 • Manageri: Diego Simeone
 • Saavutukset: 11 La Ligan mestaruutta (viimeisin kaudella 2020-21), 10 Copa del Reyn mestaruutta (viimeisin kaudella 2012-13), Espanjan Supercupin voitto vuosina 1985 ja 2014, Euroopan Cup/Mestarien liigan voitto kausina 1973-74, 2013-14 ja 2015-16, Eurooppa-liigan voitto kausina 2009-10, 2011-12 ja 2017-18, UEFA Supercupin voitto kausina 2010, 2012 ja 2018.

Upea kausi päättyi mestaruuteen

Atléticon kausi päättyi mestaruusjuhliin. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: Mestari (selviytyi Mestarien liigan lohkovaiheeseen)
 • Pisteet: 86
 • 26 voittoa, 8 tasapeliä, 4 tappiota
 • Maaliero: 67-25
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Toinen kierros, hävisi Cornellàlle 0-1.
  • Mestarien liiga: Neljännesvälierät, hävisi Chelsealle yhteismaalein 0-3

Atlético voitti toisen La Liga -mestaruuden Diego Simeonen aikakaudella. Tuore mestaruus on ennakko-odotukset huomioiden hurja saavutus, sillä ennen viime kautta vain harvat – jos kukaan – uskoi Atléticon mestaruusmahdollisuuksiin.

Luis Suárez toi Atléticoon juuri sitä, mitä joukkue oli kaivannut jo usean vuoden ajan. Atlético oli pelannut aiemmillakin kausilla sellaista jalkapalloa, jolla mestaruudesta olisi voinut haaveilla, mutta joukkueesta puuttui Suárezin kaltainen maalintekoon kykenevä hyökkääjä.

Kévin Gameiron, Diego Costan ja Álvaro Moratan aikakaudella Atlético loi paljon maalintekopaikkoja, mutta hyökkääjät eivät laittaneet palloa maaliin. Nyt se muuttui kertaheitolla, kun seuraan saapui maailman parhaisiin viimeistelijöihin lukeutuva Suárez.

34-vuotias Suárez iski viime kaudella 21 maalia La Ligassa ja oli johdattamassa Atléticoa sarjamestaruuteen.

Atlético pelasi seurahistoriansa parhaan syyskauden. 19 ottelusta tuloksena oli 50 pistettä ja selvä La Ligan kärkipaikka. Atlético johti La Ligaa parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, mutta koronavirus iski joukkueeseen pahemman kerran helmikuussa.

Atléticossa todettiin lukuisia tartuntoja, joiden vuoksi monet avainpelaajat olivat 2-3 viikkoa sivussa pelikentiltä. Se näkyi myös tuloksissa ja Real Madrid sekä Barcelona saivat Atléticoa kiinni läpi kevätkauden, mutta Atlético kesti ja voitti mestaruuden.

Mestarien liigan voittanut Chelsea pudotti Atléticon turnauksen neljännesvälierävaiheessa. Copassa Atlético epäonnistui pahemman kerran hävittyään kolmannen sarjatason Cornellàlle.

Mitä siirtoja Atlético on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Atlético teki suuren hankinnan, mutta tärkeämpi ei ole vielä toteutunut

Rodrigo De Paul siirtyi Atléticoon. Kuva: Getty Images.

Jo välittömästi viime kauden jälkeen oli selvää, että Saúl haluaa jättää Atléticon. Keskikenttäpelaaja menetti viime kaudella avauskokoonpanon paikkansa surkeiden peliesityksien seurauksena. Saúlin taso on ollut laskussa jo 2-3 vuoden ajan ja Atléticon mielestä on oikea aika päästää irti omasta kasvatistaan.

Sen vuoksi Atlético hankki Rodrigo De Paulin Udinesesta noin 35 miljoonan euron siirtosummalla. Loistavan viime kauden Serie A:ssa pelannut De Paul tähditti Argentiinan Copa Américan mestaruuteen ja saapuu kovin odotuksin Atléticoon korvaamaan Saúlia.

Atlético yritti tehdä Barcelonan kanssa vaihtokaupan, jossa Saúl olisi siirtynyt Kataloniaan ja Antoine Griezmann olisi palannut Atléticoon, mutta kauppa on ainakin toistaiseksi jäissä. Atlético tarvitsee kipeästi uutta hyökkääjää. Luis Suárez on edustusjoukkueen ainoa puhdas kärki, vaikka kausi alkaa tuota pikaa. Atlético on tiettävästi kiinnostunut Wolvesin Rafa Miristä.

Atlético hankki Marcos Paulon, mutta ilmaisella siirrolla seuraan saapunut brasilialaislaitahyökkääjä ei ole vakuuttanut Diego Simeonea, joka on peluuttanut omaa poikaansa Giuliano Simeonea harjoituskaudella hyökkäyksessä.

Atléticossa viime kaudella lainalla pelanneet Lucas Torreira ja Moussa Dembélé poistuivat seurasta.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Atlético Madrid”]

Ketkä ovat Atléticon suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Jan Oblak
28 vuotta
Maalivahti

Kuva: Getty Images.

Jan Oblak on ollut monien mielestä jo vuosien ajan maailman paras maalivahti. Se on mielipidekysymys, mutta on ainakin helppo todeta, että Oblak on ollut 5-6 vuoden ajan Atléticon tärkein yksittäinen pelaaja.

Nousi viime kaudella jälleen esiin tärkeissä paikoissa ja oli Atléticon todellinen kulmakivi, kun mestaruuspokaali matkasi Metropolitanolle. Kuuluu Atléticon kapteenistoon ja on selvästi seurahistorian paras maalivahti.

Luis Suárez
34 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Luis Suárez osoitti olevansa edelleen iästään huolimatta yksi maailman vaarallisimmista hyökkääjistä boksin sisällä. Loistava viimeistelijä saapui viime syksynä Barcelonasta Atléticoon ja iski La Ligassa upeat 21 maalia.

Astui Oblakin tapaan esiin tärkeissä paikoissa ja teki maalit, joiden avulla Atlético kruunattiin mestariksi. Simeone totesi julkisesti, ettei ole huolestunut Suárezin iästä, sillä Suárezin kaltaiset huippumaalintekijät eivät koskaan menetä maalintekotaitoaan.

Koke
29 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Atléticon kapteeni on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Simeone onkin sanonut, ettei joukkueen peli toimi, jos Koke ei ole kentällä. Näkymättömän työn mestari on pelannut valtaosan ammattilaisurastaan laidalla, mutta kykenee pelaamaan myös keskemmällä ja on nykyään aiempaa puolustavammassa roolissa.

Ei saa riittävän paljon arvostusta, vaikka on kuulunut pelipaikkansa eliittiin jo vuosikausien ajan. Pelasi vieläpä hienot EM-kisat.

Läpimurtopelaaja – Manu Sánchez

Manu Sánchez pelasi viime kauden jälkimmäisen puolikkaan lainalla Osasunassa. Kuva: Getty Images.

Manu Sánchez kuuluu Atléticon lupaavimpiin omiin kasvatteihin. Vasen laitapuolustaja on kuulunut Atléticon edustusjoukkueen vahvuuteen muutaman vuoden ajan, mutta on pelannut vasta seitsemässä ykkösjoukkueen ottelussa.

Sánchez pääsi tammikuussa lainalle Osasunaan, ja se oli järkevä ratkaisu kaikille osapuolille. Pamplonassa nuorukainen sai mukavasti peliaikaa ja kykeni osoittamaan olevansa pääsarjatason jalkapalloilija.

On mielenkiintoista nähdä, jääkö teknisesti taitava Sánchez Atléticoon, vai onko edessä uusi lainasopimus. Peliaikaa on saatava, se on selvä.

Miten Atlético pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Atletin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu – Simeonen menestystarina hakee vertaistaan

Diego Simeone on valmentanut Atléticoa pian kymmenen vuoden ajan. Kuva: Getty Images.

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Diego Simeone
 • Valmentaja: Nélson Vivas
 • Valmentaja: Hernán Bonvicini
 • Kuntovalmentaja: El Profe Ortega
 • Maalivahtivalmentaja: Pablo Vercellone

Diego Simeone on ollut Atléticon selvä ykköstähti koko pestinsä ajan ja on sitä edelleen. Simeone on Atléticon seurahistorian menestyksekkäin valmentaja ja kannattajien suurin suosikki. Nykypäivänä vain harvassa seurassa suurin johtotähti on joukkueen valmentaja, mutta Atléticossa se on itsestäänselvyys.

Simeonen Atlético tunnettiin pitkään pallonhallintaa karsastavana ja hyvin pragmaattisena joukkueena. Atlético tyytyi puolustamaan, jonka se toki teki pitkälti täydellisesti ja vasta sitten iskemään vastaan. Se toimi vuosien ajan, mutta viime kaudella Simeone muutti pelitapaansa ja ideoitaan ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin.

Simeonen perinteinen ja tasapainoinen 4-4-2 -muoto muuttui 3-5-2:een ja 3-4-2-1:seen. Kolmella topparilla pelannut Atlético oli aiempaa hyökkäysvoittoisempi.

Toki Simeonen Atléticon tärkein tavoite on edelleenkin se, että nolla pysyy omassa päässä. Sen muuttuminen olisikin ollut liian radikaalia jopa Simeonelta.

Joulukuussa Simeonelle tulee täyteen kymmenen vuotta Atléticon edustusjoukkueen päävalmentajana. Simeone allekirjoitti hiljattain kesään 2024 kestävän jatkosopimuksen.

Peliryhmitys – muoto

Simeone harvemmin muuttaa toimivaa muotoa. Viime kauden 3-5-2 ja 3-4-2-1 olivat piristäviä yllätyksiä ja toivat esiin parhaat puolet aiemmin pienelle vastuulle jääneistä pelaajista, kuten Mario Hermososta, joka pääsi pelaamaan topparina loistavan kauden.

Simeonen 4-4-2 on ollut maailmankuulu jo vuosikausien ajan. Tiiviiseen puolustukseen ja tarkasti organisoituun joukkuepelaamiseen perustunut muoto on edelleen Simeonen repertuaarissa, mutta luotsi huomasi saavansa joukkueestaan enemmän irti kolmen topparin muodossa. Yannick Carrasco ja Kieran Trippier kuuluivat Atléticon suurimpiin onnistujiin viime kaudella, vaikka kummatkin pelasivat wingbackeina, eli uusilla pelipaikoilla.

Atlético kykenee harjoittamaan aggressiivista prässipelaamistaan paremmin 3-4-2-1-muodossa ja saa sitä kautta enemmän pallonriistoja hyökkäyskolmanneksella. Se on elintärkeää Simeonelle.

Jan Oblak on luonnollisesti selvä ykkösvahti myös alkavalla kaudella. Hermoso, Stefan Savic ja Josema Giménez muodostavat laadukkaan topparikolmikon. Rodrigo De Paul pelannee todennäköisesti keskikentällä Koken ja Marcos Llorenten kanssa.

Carrasco ja Trippier toimivat wingbackeina. Ángel Correa on todennäköisesti ainakin alkukaudella nokkimisjärjestyksessä João Félixin edellä ja Luis Suárez aloittaa kärjessä.

Ihanneavaus

Atléticon ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=24 /]

Mistä sijoista Atlético pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Atlético on valmis hyödyntämään suurien alakulon

Sijat: 1-2

Atlético onnistui pitkästä aikaa pitämään kiinni jokaisesta avainpelaajastaan. Se antaa Atléticolle hyvät lähtökohdat alkavaan kauteen. Atlético ei ole koskaan suurin mestarisuosikki sarjassa, jossa pelaa Real Madridin ja Barcelonan kaltaisia jättiläisiä.

Nyt Atlético lähtee kauteen kuitenkin seesteisimmästä asemasta, kun Barcelona on menettämässä Lionel Messin ja Real Madridin valmennus ja toppariosasto ovat menneet uusiksi. Atléticon on hyödynnettävä suurien alakulo.

Simeonen Atlético on osoittanut kykenevänsä olemaan hyvin kilpailukykyinen joukkue. Simeone sanoikin kauden alla, että Real Madridin ja Barcelonan on oltava varuillaan Atléticon kanssa, eikä kaksikko voi ottaa ollenkaan jalkaa kaasulta. Muuten saattaa käydä, kuten viime kaudella.

Mahdollisuudet

Atlético on kärkiseuroista parhaiten valmennettu joukkue. Luis Suárez osoitti kykenevänsä tekemään yli 20 maalia ja Suárezin kaltainen huippumaalintekijä on juuri se, joka Atléticolta oli aiemmin puuttunut.

Edelleen tiukasti puolustava Atlético loi viime kaudella aiempaa enemmän maalipaikkoja ja nyt seuralla oli maalintekoon kykenevä hyökkääjä viimeistelemässä. Jos Suárez pysyy kunnossa ja Atlético pelaa yhtä laadukkaasti kuin viime kaudella, on seuralla mahdollisuus voittaa toinen mestaruus putkeen.

Se ei ole suinkaan itsestäänselvää tai yksinkertaista, mutta nyky-Atlético on todistanut kykenevänsä voittamaan La Ligan mestaruuden.

Haasteet

Altavastaajan asema on sopinut Atléticolle aina. Real Madrid ja Barcelona ovat aina olleet suurempia, parempia ja valtavasti rikkaampia seuroja, joten Atléticolle harvoin – jos koskaan – asetetaan todellisia menestyspaineita. Tällä kaudella tilanne on hieman erilainen, vaikka Real Madrid ja Barcelona ovat edelleen suurempia mestarisuosikkeja.

Atléticolta odotetaan menestystä Espanjan kentillä. Pelaajamateriaali kestää vertailun Real Madridiin ja Barcelonaan ja joukkue on monella tärkeällä osa-alueella jättiläisiä parempi. Kestääkö Atlético paineet?

Atléticolla on kasassa sellainen joukkue, jolla menestystä kotimaan kentillä on tultava tai muuten kautta voidaan pitää jopa epäonnistumisena. Se on hyvin harvinainen tilanne Atléticon kohdalla, vaikka Simeone onkin nostanut seuran lähelle jättiläisten tasoa.

[td_block_11 custom_title=”Atlético Madrid -uutiset” tag_slug=”atletico-madrid” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]