Eurooppa-liigan viime kaudella valloittanut Villarreal valmistautuu seurahistoriassa suureen otteluun, kun se kohtaa UEFA Super Cupissa keskiviikkoiltana Chelsean. Tärkeää peliä odotellessa seura julkaisi maanantaina dokumentin historialliseen mestaruuteen päättyneestä kaudestaan. Eurooppa-liigan kauden yhteenvetävän dokumentin nimi on ”La final de nuestras vidas”, suomeksi ”Elämiemme loppu”. Mestaruus oli Villarrealille kaikissa miesten virallisissa kilpailuissa seurahistorian ensimmäinen.

Dokumenttielokuvan ensiesitys oli Vila-realin kaupungin keskusaukiolla, ja sen päätteeksi ”Keltainen sukellusvene” tarjosi kannattajilleen toisenkin yllätyksen. Elokuvan päätteeksi estradille nimittäin asteli Villarrealin maskotiksi Groguetiksi pukeutunut henkilö aitoon ”Masked Singer” -TV-ohjelman tyyliin. Yllätys oli melkoinen ja erittäin iloinen, kun maskin takaa paljastui seuran tähtihyökkääjä Gerard Moreno.

Sattumalta ei Moreno maskottina esittäytynyt, vaan seura tiedotti tällä näyttävällä tavalla kärkimiehen solmineen seuran kanssa pitkän, vuoteen 2027 ulottuvan jatkosopimuksen. Juurikaan tärkeämpää jatkosopimusta seura ei voisikaan faneilleen tarjota, sillä Moreno on ollut vuosien ajan joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Villarreal CF

@VillarrealCF
¿Cómo ha sido el Groguet #MaskSinger 💛? ¿En qué pista habéis dado con la respuesta correcta 🕵?

¡Aquí las tenéis de nuevo toda las señales para que veáis que no lo hemos puesto nada difícil!

Y menos para groguets tan listos como vosotros 😉...

#Gerard2027

Marathonbet España

@Marathonbet_es
¿Groguet en Mask Singer?

¡No! Es Gerard Moreno anunciando su renovación y que jugará en el Villarreal hasta 2027. 💪💪💪

29-vuotias Moreno on pelannut Villarrealissa viimeiset kolme kautta, ja tehnyt niiden aikana seuralle 82 maalia. Sillä maalimäärällä hän on seuran kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulla ykköspaikalla toisen seuralegendan Giuseppe Rossin kanssa.

Erityisesti viime kauden maalisaldot olivat komeita. 33 La Liga -ottelussa Moreno teki 23 maalia ja syötti seitsemän. 12 Eurooppa-liigan saldo oli puolestaan seitsemän maalia ja neljä maalisyöttöä. Eurooppa-liigassa hän oli sekä maali- että syöttötilaston jaetulla ykköspaikalla, ja La Ligassa maalitilaston jaetulla kakkospaikalla yhdessä Karim Benzeman kanssa, vain Lionel Messin yllettyä edelle.

Vahva kausi toi Morenolle paikan myös Espanjan EM-kisajoukkueessa. Hän pelasi lopputurnauksessa viidessä ottelussa ja syötti kaksi maalia. Kaiken kaikkiaan Morenon maalisaldo on viisi maalia 16 A-maaottelussa.

Kaikkiaan Moreno on pelannut Villarrealissa 184 virallista ottelua, sillä hän on seuran oma kasvatti, joka nousi La Ligaan juuri Villarrealissa. Lisäksi hän on pelannut myös Mallorcassa ja Espanyolissa. Villarreal maksoi Morenosta Espanyolille vuonna 2018 kaikkiaan 20 miljoonan euron siirtokorvauksen. Vaikka Moreno onkin syntynyt Kataloniassa Barcelonan lähistöllä, siirtyi hän Villarrealin ensi kerran jo 18-vuotiaana juniorina.

Moreno kiitteli sopimusjulkaisun yhteydessä niin Villarrealin seurajohtoa kuin kannattajiakin hänelle osoittamastaan luottamuksesta ja tuesta.

– Olen aina pitänyt tämän logon ja tämän seuran värien puolustamisesta. Siitä lähtien, kun tulin seuraan 18-vuotiaana, seuran puheenjohtajat ovat osoittaneet luottamustaan minuun. Tunne on molemminpuolinen. Olen myös aina tunnistanut kannattajien tuen ja rakkauden minua kohtaan, Moreno totesi Villarrealin kotisivujen mukaan.

– Toivon voivani kokea samanlaisia ilonaiheita kuin viime kaudellakin. Pelaamme keskiviikkona taas loppuottelussa, ja toivottavasti voimme tuoda Supercup-pokaalin tänne.

[readmore from=Moreno-Gerard]

– Joukkue on toiveikas sen suhteen, että voisimme toistaa niin erityisen hetken. Muistot ovat yhä tuoreina mielessä ja tämän dokumentin näkeminen saa ihomme kananlihalle.

Koronarajoitukset ovat hiljalleen vähän höllentyneet, ja pieni määrä Villarrealin kannattajia matkaa myös Belfastiin joukkueensa tueksi.

– Matkustaminen on hankalaa, ja se, että fanit ovat tällaisina hetkinä läsnä, antaa meille voivaa. Gdanskissa [toim. huom. Eurooppa-liigan finaali Man Unitedia vastaan] kuulimme fanit alusta lähtien, ja varmasti kuulemme heidät myös Belfastissa, Moreno totesi.