Sunnuntai 8. elokuuta 2021 jää epäilemättä Lionel Messin mieliin pitkiksi ajoiksi haikeana, tunteikkaana päivänä. Tuona päivänä Messi piti noin 40-minuuttisen tiedotustilaisuuden ja jätti kyyneleet silmissään jäähyväiset Barcelonan pelaajille, seurajohdolle ja kannattajille.

Kun aamupäivän mediahuomio oli rauhoittunut, vetäytyi Messi viettämään iltaa läheisimpien ystäviensä ja perheensä kanssa. Messin puoliso Antonella Roccuzzo latasi Instagramin stooreihin kuvan, jossa pariskunta poseeraa yhdessä Pepe Costan ja Luis Suárezin sekä molempien puolisoiden kanssa. Lisäksi kuvassa ovat Suárezin vaimon Sofia Balbin sisko puolisoineen.

Sekä Suárez että Costa kuuluivat Barcelonassa Messin läheisimpiin ystäviin. Suárez ja Messi pelasivat Barcelonan hyökkäyksessä yhdessä kuuden vuoden ajan, kunnes Suárez siirtyi vajaa vuosi sitten Atlético Madridiin. Ystävyys on kuitenkin jatkunut entisellään ja vielä reilu viikko sitten Messi ja Suárez matkustivat perheineen yhteiselle lomalle Ibizalle. Perheet olivat myös lähes naapureita Barcelonassa asuessaan, ja heidän lapsensa kävivät samaa koulua ja pelasivat samassa jalkapallojoukkueessa.

Diario SPORT

@sport
#FCB 🔵🔴

♥️Antonela publicó una fotografía con Leo Messi, Luis Suárez y Pepe Costa

bit.ly/3jEqN3G

Pepe Costa puolestaan on ollut Messin luottohenkilö Barcelonassa. Hän on auttanut Messiä monissa hallinnollisissa ja käytännön asioissa Barcelonassa yli vuosikymmenen ajan. Costan rooli muuttui vuosien varrella pikemminkin Messin henkilökohtaiseksi sihteeriksi. Hän omistautui Messille niin perinpohjin, että palasi kesälomaltaan töihin Barcelonaan vasta kun Messikin liittyi joukkueen vahvuuteen.

Barcelona päätti viime kauden päätteeksi, ettei enää jatka Costan työsopimusta, joten hän jäi ilman roolia seurassa 30.6., samaan aikaan kuin Messikin. Jos Messin jatko olisi järjestynyt, olisi Costakin luultavasti saanut työpaikkansa takaisin. Aiemmin Costaa kuitenkin soimattiin siitä, että hän laiminlöi muita joukkueen pelaajia Messin vuoksi.

Nyt Costan uskotaan jatkavan matkaansa Messin kanssa Pariisiin, jos argentiinalainen sopimuksen PSG:n kanssa tekee. Siellä hän pääsisi lähemmän myös poikaansa Álvaroa, joka tekee vastaavaa neuvonantajatyötä Messin entisen pelikaverin Neymarin kanssa.

[readmore from=Messi-Lionel]

Barcelonalla on Pepe Costalle myös jo seuraaja katsottuna. Hänen paikkansa joukkueen käytännön asioiden järjestelijänä ottaa taekwondon olympiavoittaja Joel González, joka aloittaa työssään lähipäivinä.

Tuttuun tapaan Rocuzzon julkaisemassa kuvassa oli mukana myös Messin perheen koira Hulk.

Lähteet: Sport ja AS