Barcelona piti Lionel Messille jäähyväislehdistötilaisuuden sunnuntaina kello 13 Suomen aikaa. Messi saapui yleisön eteen hieman myöhässä. Kyyneleet vierivät hänen poskillaan heti, kun hän astui huoneeseen, ja hänen vaimonsa täytyi ojentaa hänelle nenäliina.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
...and it starts like this for Leo Messi.

– Näinä viime päivinä olen pohtinut, mitä voin sanoa. Totuus on, etten keksi, mitä sanoisin. Tämä [lähtö] on erittäin vaikeaa minulle, koska olen elänyt täällä koko elämäni. En ole valmis tähän, totesi Messi heti alussa.

– Perheeni ja minä olimme vakuuttuneita, että aiomme jäädä tänne, kotiimme. Luulin, että pysyisimme Barcelonassa.

– Tänään minun täytyy jättää hyvästit tälle kaikelle. Siitä lähtien kun olin 13-vuotias, 21 vuoden jälkeen, lähden vaimoni ja kolmen pienen lapseni kanssa. Tämä on kotimme.

– En epäile hetkeäkään, ettemmekö palaisi tänne muutaman vuoden jälkeen.

– Olen niin kiitollinen siitä huolenpidosta, jota olen saanut ihmisiltä.

– Emme ole pystyneet pelaamaan yleisölle kuluneen vuoden aikana pandemian takia. Lähden tästä seurasta näkemättä faneja puoleentoista vuoteen. Olisin halunnut sanoa hei hei eri tavalla.

– Toivottavasti voin jonain päivänä tulla takaisin ja antaa Barçalle jotain, jotta tämä voi olla edelleen maailman paras joukkue.

Monologin päätyttyä paikalla olijat taputtivat ja nousivat seisomaan pelaajien johdolla. Jälleen Messi purskahti itkuun. Sitten oli median jäsenten vuoro esittää hänelle kysymyksiä.

– Hienoin hetkeni täällä? Onpa vaikea kysymys. Olen kokenut monia asioita täällä, mutta ehkä se hetki, kun tein debyyttini [on upein]. Unelmani toteutui silloin. En ikinä unohda sitä hetkeä.

Jatkosopimus oli Messin sanojen mukaan käytännössä valmis, mutta LaLiga torppasi sen toteutumisen viime hetkillä.

– Kaikki meni kuten [Joan] Laporta (Barcelonan puheenjohtaja) selitti [aiemmin]. Tein kaikkeni jäädäkseni.

– Viime vuonna en halunnut jäädä ja myönsin sen. Tänä vuonna halusin jäädä mutta en pystynyt.

[readmore from=Messi-Lionel]

Keskustelu siirtyi luonnollisesti PSG-huhuihin. Messin muuttoa Pariisiin pidetään lehdistössä lähes läpihuutojuttuna.

– Rehellisesti sanoen [PSG] on yksi vaihtoehto. Mikään ei ole vielä varmaa. Olen saanut paljon puheluja kiinnostuneilta seuroilta.

Toimittajat kysyivät, haluaisiko Messi hyvästellä Barcelona-fanit vielä Camp Noulla täyden yleisön edessä. Hänen mielestään se ei kuitenkaan olisi läheskään yhtä hieno hetki enää hamassa tulevaisuudessa kuin se olisi ollut tänä kesänä.

– Näiden kannattajien vuoksi olen valmis tekemään mitä tahansa ja kyllä, haluaisin tulla takaisin tulevaisuudessa kunnianosoituksen merkeissä.

Messillä ei omien sanojensa mukaan ole mitään erityistä mielipidettä LaLigan puheenjohtajasta Javier Tebasista. Häntä ei kaiherra se, miten järkähtämättömästi Tebas toimi neuvotteluiden aikana. Messi kertoo, että hän on tavannut Tebasin vain muutaman kerran uransa aikana ja silloinkin he ovat tervehtineet toisiaan ystävällisesti.

Barçassa työskentelevät henkilöt tuntevat minut. Olen voittaja. Urani viimeisinä vuosina haluan lisätä pokaaleja ansioluettelooni.

– Olisin voinut saavuttaa vielä yhden Mestarien liigan voiton Barcelonassa. Yksi tavoitteistani on voittaa Mestarien liigan vielä kertaalleen.

– Olin alentanut palkkani puoleen, eikä minulta pyydetty enempää [Barcelonassa]. Teimme kaiken mahdollisen. En pyytänyt seurajohtoa korottamaan tienestejäni 30 prosentilla. Se on valetta.

Vajaan 40 minuutin kohdalla lehdistötilaisuus julistettiin päättyneeksi, ja Messi veti naamalleen kasvomaskin. Messin aika Barcelonassa päättyi juhlapuku päällä ja kädet taskuissa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.