Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Valencia CF
 • Perustettu: 1919
 • Stadion: Mestalla (48 600)
 • Kotikaupunki: Valencia
 • Kotiasu: Valkoinen
 • Vierasasu: Oranssi
 • Päävalmentaja: José Bordalás
 • Saavutukset: 6 La Ligan mestaruutta, 8 Copan mestaruutta, 2 UEFA Super Cupin mestaruutta, UEFA Cup, Supercopa

Valencian seurajohto sai mitä tilasi

Tämä oli tuttu näky Valencian viime kauden otteluissa. Yhtä tervanjuontia ottelusta toiseen. Kuva: Getty
 • La Liga: 13.
 • Pisteet: 43
 • 10 voittoa, 13 tasapeliä, 15 tappiota
 • Maaliero: 50-53
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Neljännesvälierässä, hävisi Sevillalle 0-3.

Valencian viime kausi sujui odotetun huonosti. Seura menetti kesällä valtaosan avainpelaajistaan, eikä hankkinut heille käytännössä ainuttakaan korvaajaa. Valenciaa viime kaudella luotsannut Javi Gracia halusi jättää seuran jo syksyllä, mutta seurajohto vaati häneltä muutaman miljoonan euron suuruista sopimusrikkomussummaa, jonka vuoksi Gracia oli pakotettu jäämään seuraan.

Valencia voitti ennen vuodenvaihdetta vain kolme ottelua. Tilanne oli pitkään kummallinen, sillä myös seurajohto olisi halunnut päästä eroon Graciasta, mutta Valencialla ei ollut varaa antaa hänelle potkuja. Jo kesken kauden oli selvää, ettei Gracia jatkaisi seurassa alkavalla kaudella. Lopulta Gracia sai potkut toukokuun alussa, kun erorahaa oli maksettava vähemmän ja Voro saapui tuttuun tapaan sammuttamaan tulipaloa.

Gracialla on Valencian seurahistorian neljänneksi surkein voittoprosentti, sillä Valencia voitti luotsin alaisuudessa vain 24 prosenttia otteluistaan. Graciaa on siitä huolimatta vaikea kritisoida, sillä Valencian lähtökohdat viime kauteen oli suorastaan surkeat. Rodrigon, Geoffrey Kondogbian, Ferran Torresin, Dani Parejon, Ezequiel Garayn ja Francis Coquelinin kaltaiset pelaajat poistuivat seurasta.

Carlos Soler ja José Luis Gayà pelasivat odotetusti tasokkaan kauden, mutta muun muassa Maxi Gómez oli jo toista kautta tuuliajoilla. Valencia odotti saavansa Maxista laadukkaan maalintekijän, mutta Celta-aikojen hyökkääjää ei ole edelleenkään nähty.

Mitä siirtoja Valencia on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Vain siirrot puuttuvat

On helppo kuvitella, miten pettynyt José Bordalás on Valencian seurajohdon valheisiin. Kuva: Getty

Valencian päävalmentaja José Bordalás saapui seuraan alkukesästä. Valencian seurajohto oli luvannut Bordalásille hankintoja, joka oli yksi suurimmista syistä sille, miksi luotsi suostui seuran tarjoukseen. Nyt näyttää pahasti siltä, että seurajohto jekutti Bordalásia samalla tavalla kuin Javi Graciaa vuosi sitten. Hankintoja ei nähdä. Jos jotain nähdään, on ne avainpelaajien myyntejä.

Valencialaislehdistön mukaan seura ei ole päästänyt Bordalásia harjoitusotteluiden jälkeen lehdistön tentattavaksi, sillä seurajohto pelkää luotsin kritisoivan pahemman kerran nykyistä tilannetta.

Valencian pelaajamateriaali on parhaillaan sellainen, ettei Bordaláskaan kykene tekemään sen kanssa ihmeitä. Puutteet ovat liian selviä, eikä minkäänlaista menestystä voi odottaa, jos Bordalás joutuu peluuttamaan pelaajia väärillä pelipaikoilla tai nostamaan B-joukkueen pelaajia edustuksen mukaan, koska hankintoja ei tule.

Kévin Gameiro ja Eliaquim Mangala jättivät odotetusti Valencian. Kummakin sopimukset päättyivät, eikä uusia tarjottu.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Valencia”]

Ketkä ovat Valencian suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Gabriel Paulista
30 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Paulista on ollut jo pitkään Valencian ykköstoppari. Espanjan kansalaisuuden hiljattain saanut Paulista johtaa Valencian takalinjaa esimerkillään. Kokenut toppari kuului Valencian ehdottomiin avainpelaajiin myös viime kaudella.

Jos Valencian taloudellinen ja sen seurauksena urheilullinen mahalasku jatkuu jatkumistaan, saattaa Paulistakin poistua uppoavasta laivasta vuoden kuluttua. Se olisi valtava takaisku.

José Luis Gayà
26 vuotta
Vasen laitapuolustaja

Kuva: Getty Images.

Valencian oma kasvatti pelasi jälleen hienon kauden, vaikka joukkue rämpikin koko kauden alemmassa keskikastissa. Nousi hienojen peliesityksien seurauksena Espanjan A-maajoukkueeseen ja oli mukana kesän EM-lopputurnauksessa, vaikka peliaika jäikin vähäiseksi.

Gayà on ollut jo pitkään siirtohuhujen kohteena, eikä yli 260 ottelua Valencian edustusjoukkueessa pelannut laitapuolustaja ole halunnut tehdä jatkosopimusta seuran kanssa. Elintärkeä pelaaja kentällä, mutta varmasti myös pukukopissa.

Carlos Soler
24 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Viisi vuotta sitten Valencian edustusjoukkueeseen noussut keskikenttäpelaaja on Gayàn tapaan seuran oma kasvatti ja keulakuva. Valencian ehdottomaksi avainpelaajaksi vuosien saatossa noussut Soler rikkoi viime kaudella ensimmäistä kertaa kymmenen maalin rajan La Ligassa, vaikka valtaosa maaleista syntyikin rangaistuspotkusta.

Soler on Gayàn kanssa Valencian arvokkaimpia pelaajia siirtomarkkinoilla, mutta tähän mennessä kummatkin ovat halunneet jäädä seuraan. Se saattaa muuttua Solerinkin kohdalla, ellei seura nouse takaisin jaloilleen.

Läpimurtopelaaja – Yunus Musah

Yunus Musaf nousi viime kaudella monien tietoisuuteen väkevillä peliesityksillä. Nyt on aika nousta vielä korkeammalle tasolle. Kuva: Getty Images.

18-vuotias oikea laituri nousi Valencian edustusjoukkueeseen viime kaudeksi. Arsenalin organisaatiosta kaksi vuotta sitten Valenciaan siirtynyt nopea laitapelaaja sai mukavasti viime kaudella peliaikaa ja pääsi jopa 17 kertaa avauskokoonpanoon.

Musah on teknisesti taitava pelaaja, jonka vahvuudet nousevat esiin etenkin 1v1-tilanteissa. Yhdysvaltain A-maajoukkuepelaajan pitää kehittyä viimeistelyssä, mutta Bordalás antaa huippulupaukselle varmasti todellisen mahdollisuuden. Seurajohdon unelmapelaaja, sillä jälleenmyyntiarvo on valtava.

Miten Valencia pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Valencian ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Bordalás pääsi uuteen ympäristöön – mutta riittävän laadukkaaseen?

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: José Bordalás
 • Valmentaja: Patri Moreno
 • Valmentaja: Edu Albacar
 • Kuntovalmentaja: Javi Vidal
 • Analyytikko: Francisco Lapiedra, Pablo Pérez
 • Maalivahtivalmentaja: José Manuel Ochotorena
José Bordalás valmensi Getafea menestyksekkäästi yli neljän ja puolen vuoden ajan. Kuva: Getty

Bordalásin Getafe tunnettiin vuosien ajan hyvin ärsyttävänä vastustajana. Bordalásin Getafe pelasi aggressiivista ja suoraviivaista jalkapalloa, joka tähtäsi ainoastaan voittamiseen. Sillä, miten voitto tuli, ei ollut juurikaan merkitystä ja se oli täysin ymmärrettävää. Bordalás sai Getafesta vuosien aikana kaiken ja vielä enemmänkin irti.

Bordalás tiedosti, ettei Getafen pelaajamateriaali ole sellainen, jolla menestyttäisiin etenkin, jos joukkue yrittäisi pelata pallon- ja pelinhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Getafen otteluissa pallo olikin vain vähän aikaa pelissä verrattuna muihin joukkueisiin, mutta toisaalta Getafe oli pallon saadessaan jatkuvasti vaarallinen.

Bordalás sai Getafessa pragmaattisen valmentajan maineen. Monet Valencia-kannattajat ovat epäilleet, onko Bordalásin pestaaminen paras tapa tuoda menestys takaisin Mestallalle. Bordalásin pestaaminen on todennäköisesti Valencialta paras ratkaisu pitkään aikaan – jos luotsille annetaan riittävät pelimerkit. Se ei ole itsestäänselvyys nyky-Valenciassa.

Bordalás peluutti Getafessa perinteistä 4-4-2:sta ja luopui siitä vain aniharvoin – käytännössä pakon sanelemana. Eri asia onkin, miten Valencian pelaajamateriaali onnistuu sopeutumaan Bordalásin vaatimuksiin.

Maxi Gómezin lisäksi toista avauskokoonpanoon laitettavaa kärkeä ei ole, ja Valencialta puuttuu aggressiivisia keskikentän pohjapelaajia, jotka olivat avainasemassa Bordalásin Getafessa. Toisaalta Valencialla on ainakin toistaiseksi huomattavasti enemmän teknistä taitoa joukkueessaan. Bordalásin on osattava hyödyntää se.

Peliryhmitys – muoto

Bordalás peluutti harjoituskaudella joukkuettaan 3-4-3-muodossa. Kolmen topparin linja on Valencialle uusi tuttavuus. Seura pelasi viime kauden lopussa muutaman ottelun kolmella topparilla, mutta muutoin joukkue on tottunut pelaamaan perinteisellä 4-4-2:lla.

Jasper Cillessen ja Jaume Domènech taistelevat ykkösvahdin paikasta. Cillessen kärsi viime kaudella useista loukkaantumisista ja pelasi vain kymmenessä ottelussa. Domènech on jäänyt aiemmilla kausilla pienelle vastuulle, mutta kantoi viime kaudella ykkösvahdin viittaa Cillessenin loukkaantumisten vuoksi, eikä vakuuttanut peliesityksillään.

Harjoituskauden perusteella Bordalás peluuttaa Hugo Guillamónia, Gabriel Paulistaa ja Mouctar Diakhabya topparikolmikkonaan. Keskikentältä puuttuu vahvistuksia, jonka vuoksi Guillamón on nähty myös keskikentän pohjapelaajana. Bordalás on peluuttanut keskikentällään lähinnä B-joukkueen pelaajia. Denis Tšeryšev ja Gonçalo Guedes ovat pelanneet ylimmän kolmikon laidoilla ja Maxi Gómez on nähty kärjessä.

Valencialle kolmen hyökkääjän, eli kahden laiturin ja yhden puhtaan kärjen formaatio on uutta. Bordalás on toki kärsinyt hankintojen puuttumisesta ja siitä, että avainpelaajat ovat olleet kesälomilla, jonka vuoksi luotsi on joutunut soveltamaan ideoitaan, mutta lähtökohtaisesti kolmen hyökkäävän pelaajan muoto on näyttänyt kiinnostavalta. On kuitenkin mahdollista, että Bordalás muuttaa lähestymistapaa ennen kautta.

Ihanneavaus (3-4-3)

Valencian ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=39 /]

Mistä sijoista Valencia pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Pelaajamateriaali ei riitä europaikoille

Sijat: 11-13

Bordalás tuo Valenciaan kauan kaivattua asennetta, mutta realiteetit ovat tiedossa. Valencia on heikentynyt valtavasti viimeisen kahden vuoden aikana.

Seurajohdon on turha vaatia Bordalásilta ihmeitä, sillä nykyisellä pelaajamateriaalilla Valencialla ei ole asiaa europaikoille. Valencia on edelleen keskikastin joukkue, vaikka nyt puikoissa onkin laadukkaampi valmentaja.

Mahdollisuudet

Valencialla on joukkueessaan edelleen Maxi Gómezin ja Gonçalo Guedesin kaltaisia laatupelaajia, joiden edelliset kaudet eivät ole sujuneet odotuksien mukaisesti. Guedes toki paransi viime kaudella, mutta on vielä kaukana aiemmasta tasostaan.

Jos Bordalás saa kahdesta joukkueensa avainpelaajasta parhaan irti, voi Valencia pelata ennakko-odotuksia paremman kauden. Se ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys.

Haasteet

Valencian tilanne on ollut jo pitkään räjähdysherkkä. Kentän ulkopuoliset ongelmat ovat varmasti vaikuttaneet joukkueen edesottamuksiin. Pelaajat ovat muun muassa joutuneet vaatimaan maksamattomia palkkojaan seuralta useaan otteeseen.

Bordalás tuo joukkueeseen varsin erilaisen pelitavan ja siihen sopeutuminen etenkin nopealla aikataululla ei ole lainkaan helppo tehtävä. Valencian seurajohto on osoittanut olevansa varsin ymmärtämätön jalkapallon suhteen.

Valencian suurimmat ongelmat ovat nimenomaan seurajohdossa, joka haluaa ottaa liian suuren roolin ja päätösvallan urheilullisissa asioissa. Se, jos joku, saattaa koitua myös Bordalásin kohtaloksi.

[td_block_11 custom_title=”Valencia-uutiset” tag_slug=”valencia” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]