Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Getafe CF
 • Perustettu: 1983
 • Stadion: Coliseum Alfonso Pérez (17 000)
 • Kotikaupunki: Getafe
 • Kotiasu: Sininen
 • Vierasasu: Punainen
 • Päävalmentaja: Míchel
 • Saavutukset: Copa del Reyn finaalissa kausina 2006-07 ja 2007-08.

Odotetun hankala kausi päättyi positiivisesti

Kannattajat tukivat Getafea vaikeasta kaudesta huolimatta. Kuva: Getty
 • La Liga: 15.
 • Pisteet: 38
 • 9 voittoa, 11 tasapeliä, 18 tappiota
 • Maaliero: 28-43
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Toinen kierros, hävisi Córdoballe 0-1.

Getafen viime kausi oli odotetun vaikea. Seura menetti Jorge Molinan kaltaisen avainpelaajan, joka tunnettiin etenkin pukukopin johtajana. Molinan poistuessa Getafesta lähti valtava määrä johtajuutta ja etenkin ammattimaisuutta. 39-vuotias Molina näytti päivittäisellä tekemisellään esimerkkiä muille. Todellinen huippuammattilainen jatkoi matkaansa Granadaan.

Getafe korvasi Molinan Enes Ünalilla, mutta se osoittautui virheelliseksi päätökseksi ainakin viime kaudella. 24-vuotias turkkilaiskärki oli seurahistorian kolmanneksi kallein hankinta yhdeksän miljoonan euron siirtosummalla, mutta peliesitykset jättivät paljon toivomisen varaa. Ünal teki viime kaudella vain neljä maalia.

Getafea vajaan viiden vuoden ajan valmentanut José Bordalás teki seurassa ihmeitä. Bordalás luotsasi Getafen Eurooppa-liigan neljännesvälieriin ja seura taisteli muutaman kauden ajan jopa paikasta Mestarien liigaan. Bordalás tiedosti jo ennen viime kauden alkua, että kyseessä olisi hänen aikakautensa vaikein kausi – ja niinhän se olikin.

Getafe kärsi suurista maalinteko-ongelmista, eikä kyennyt enää pitämään puolustustaan totutun tiukkana, vaikka seura päästikin huomattavasti vähemmän maaleja kuin muut sarjapaikastaan loppukaudella taistelleet joukkueet. Getafe teki viime kaudella vain 28 maalia, mikä on suorastaan surkea lukema.

Mitä siirtoja Getafe on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Mielenkiintoisia hankintoja

Vitolo on nimekäs vahvistus. Kuva: Getty

Francisco Portillo, Ángel Rodríguez ja Xabi Etxeita jättivät Getafen ilmaissiirroilla. Ei vaikuta Getafeen sen suuremmin, sillä yksikään kolmikosta ei ollut suuressa roolissa viime kaudella. Viime kauden lainalla Mallorcassa pelannut Amath siirtyi saarelle noin 1,8 miljoonan euron siirtosummalla.

Getafe on tehnyt useita mielenkiintoisia hankintoja. Carles Aleñá saapui Barcelonasta Getafeen viidellä miljoonalla eurolla. Aleñá pelasi viime kauden jälkimmäisen puolikkaan lainalla Getafessa. Serbian A-maajoukkuetoppari Stefan Mitrovic saapui Getafeen Strasbourgista noin miljoonan euron siirtosummalla. Mitrovic on saanut harjoituskaudella mukavasti vastuuta ja taistelee avauksen paikasta Erick Cabacon kanssa.

Getafe lainasi Vitolon, Diego Conden ja Darío Povedan Atléticosta. Vitolo on Getafelle nimekäs vahvistus, mutta Vitolon on pysyttävä kunnossa ja saatava peliaikaa. Atlético-vuodet menivät penkin alle jatkuvien loukkaantumisten vuoksi. Kunnossa ollessaan voi tuoda paljon Getafen hyökkäyspeliin.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Getafe”]

Ketkä ovat Getafen suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Djené
29 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Yksi La Ligan parhaista toppareista. Djené on toppariksi varsin lyhyt, mutta siitä huolimatta vahva kuin mikä. Kaksinkamppailuvahvuuksistaan tunnettua Djenéä on aika ajoin syytetty liiallisesta aggressiivisuudesta, mutta togolaispuolustaja on saanut sen karsittua pelistään pois.

On haikaillut julkisesti siirron perään, mutta Getafe ei myy toppariaan, ellei hänen 35 miljoonan euron ulosostopykälää makseta.

Mauro Arambarri
25 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

25-vuotias Arambarri on edustanut Getafea jo neljän vuoden ajan ja on kuulunut jatkuvasti joukkueen ehdottomiin johtotähtiin. Arambarri kehittyi huimasti Bordalásin alaisuudessa ja sopi loistavasti entisen valmentajasa pelityyliin- ja tapaan.

Rikkoo ja raastaa sen minkä ehtii, mutta kykenee myös pallolliseen peliin. Noussut Uruguayn A-maajoukkueeseen. Halusi jättää Getafen kesällä, mutta seura ei suostu luopumaan hänestä alle 25 miljoonan euron ulosostopykälän. Huippupelaaja omassa rikkovassa roolissaan.

Marc Cucurella
23 vuotta
Laitapelaaja

Kuva: Getty Images.

Cucurella aloittaa kolmannen kautensa Getafessa. Nousi Bordalásin ehdottomaksi avainpelaajaksi ja on ollut toistuvasti siirtohuhujen kohteena.

Aloitti uransa vasempana laitapuolustajana, mutta nousi Bordalásin alaisuudessa keskikentän laidalle, mutta pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjänä. Monipuolinen Cucurella on yksi joukkueen arvokkaimmista pelaajista.

Läpimurtopelaaja – Carles Aleñá

Carles Aleñálla on edessään elintärkeä kausi. Kuva: Getty Images.

Aleñá teki debyyttinsä La Ligassa jo keväällä 2017, mutta siitä huolimatta 23-vuotias keskikenttäpelaaja ei koskaan saanut jatkuvuutta kasvattajaseurassaan Barcelonassa. Aleñá kuului silloin tällöin rotaatioon ja matkasi kahdesti lainalle ennen pysyvää siirtoaan Getafeen.

Aleñá vietti viime kauden jälkimmäisen puolikkaan lainalla Getafessa ja sai mukavasti vastuuta Bordalásilta. Alkava kausi on Aleñán pääsarjauran ensimmäinen, kun lähtökohtaisesti vastuuta on luvassa viikonlopusta toiseen. Nyt on onnistuttava. Getafen valmennus- ja seurajohto on osoittanut luottavansa teknisesti taitavaan keskikenttäpelaajaan, joka tuo Míchelille erilaisen ja laadukkaan vaihtoehdon.

Aleñálla on paljon potentiaalia. Monet epäilivät viime kaudella, onnistuuko Aleñá Bordalásin alaisuudessa, sillä Getafen ja Barcelonan väliset pelitapaerot ovat kerrassaan massiiviset, mutta siitä huolimatta Aleñá kuului kevätkaudella joukkueen parhaimmistoon. Jos Nemanja Maksimovic ja Mauro Arambarri jäävät seuraan, saattaa Aleñá joutua aloittamaan kauden penkin puolelta, mutta saa Mícheliltä todellisen näyttöpaikan.

Miten Getafe pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Getafen ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Míchel on suuren näyttöpaikan edessä

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Míchel
 • Valmentaja: Mandía
 • Valmentaja: Quique Sánz
 • Kuntovalmentaja: José Francisco Vallejo
 • Maalivahtivalmentaja: Toni Mengual
Míchel palasi Getafen peräsimeen. Kuva: Getty

Pelaajaurallaan 12 vuoden ajan Real Madridia edustanut Míchel on tunnettu valmennusympyröissä varsinaisena kiertolaisena. Míchel valmensi Getafea jo vuosina 2009-11, jonka jälkeen hänet on nähty Sevillassa, Olympiakoksessa, Marseillessa, Málagassa ja meksikolaisessa Pumasissa. Vain Olympiakoksessa Míchel on niittänyt menestystä, sillä hänen alaisuudessaan seura voitti kahdesti Kreikan pääsarjamestaruuden.

58-vuotias Míchel on vuosikausien ajan janonnut pestiä Real Madridista. Míchelin mukaan joku Florentino Pérezin lähipiiristä ei halua häntä Real Madridin päävalmentajaksi. El Confidencialin paljastamissa äänitteissä Florentino sanoi, ettei pidä Mícheliä tosissaan otettavana valmentajana.

Pumasissa Mícheliä kritisoitiin siitä, miten hänen joukkueensa ei prässää pallonmenetyksien jälkeen. Míchelin Pumasia kuvailtiin jopa koripallojoukkueeksi, joka pallon menettäessään palaa välittömästi omalle kenttäpuoliskolleen, eikä edes yritä riistää palloa takaisin.

Míchel peluuttaa vain harvoin kahta kärkeä samaan aikaan kentällä. Luotsi luottaa yleensä 4-2-3-1 -muotoon, mutta on peluuttanut myös 4-5-1:stä ja 4-3-3:sta, jossa laitahyökkääjät ovat huomattavasti yksinäistä kärkeä alempana.

Peliryhmitys – muoto

Míchel on peluuttanut Getafea harjoituskaudella 4-4-2:ssa, 4-3-3:ssa ja 4-5-1:ssä. On luonnollista, että Míchel kokeilee erilaisia muotoja ennen kuin kausi pyörähtää käyntiin, sillä luotsin on löydettävä vähintään yksi toimiva formaatio. Sen löytämistä vaikeuttaa se, että muutamat avainpelaajat palasivat harjoituksiin vasta heinä-elokuun vaihteessa.

Getafen pelaajamateriaali sopisi edelleen Bordalásin suosimaan 4-4-2:seen, mutta Míchel viilaa joukkuettaan omanlaisekseen. Kärjessä riittää vaihtoehtoja, joten kahdellakin hyökkääjällä voisi pelata, vaikkei se olekaan tuttua Míchelille.

Jaime Mata on lähtökohtaisesti joukkueen ykköshyökkääjä. Enes Ünal, Hugo Duro ja uusi mielenkiintoinen hankinta José Macías kilpailevat Matan kanssa peliajasta.

Puolustuslinjassa vain Djenén topparipari on auki. Damián Suárez ja Mathias Olivera ovat lähtökohtaisesti varmoja avauskokoonpanon pelaajia.

Ihanneavaus

Getafen ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=41 /]

Mistä sijoista Getafe pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Uusi alku käynnistyy turvallisesti keskikastissa

Sijat: 11-13

Getafe ylisuoritti Bordalásin alaisuudessa usean kauden ajan. Viime kausi oli Bordalásin alaisuudessa ensimmäinen, jolloin seura todella pelasi niistä sijoista, joiden sen tuolla pelaajamateriaalilla pitäisikin pelata.

Nyt Bordalás on historiaa, ja Míchel tuo omat ideansa Madridin esikaupunkialueelle. Getafe on saanut pidettyä kiinni avainpelaajistaan, mikä on elintärkeää Míchelille. Luotsi saa rakentaa rauhassa pohjan uudelle projektilleen seuraa jo pitkään edustaneiden avainpelaajien kanssa. Keskikastissa.

Mahdollisuudet

Valtaosa Getafen pelaajista on pelannut yhdessä jo vuosien ajan. Joukkueessa ei ole suuria egoja, vaan Getafe on nimenomaan tunnettu loistavasta yhteishengestä ja joukkuepelaamisesta. Yksilö ei ole joukkuetta suurempi.

Jos Míchel saa pidettyä ilmapiirin samanlaisena kuin Bordalásin aikakaudella, voi Getafe olla myös alkavalla kaudella hyvin vaikeasti voitettavissa oleva joukkue. Míchelin kannattaisi pitää kiinni Bordalásin luomasta identiteetistä, sillä se jos mikä toi seuralle parempaa menestystä kuin kukaan osasi odottaa.

Haasteet

Míchelin pelitapa on erilainen Bordalásin vastaavaan verrattuna. Getafen pelaajat ehtivät tottumaan Bordalásin hyvin poikkeavaan, mutta tulosta tuoneeseen pelitapaan. Suuri kysymys onkin se, miten nopeasti pelaajat pääsevät siitä eroon ja sisäistävät Míchelin ideat.

Pitää paikkansa, että myös Míchel luottaa varsin suoraviivaiseen jalkapalloon, mutta saako Míchel sisäistettyä ideansa pelaajilleen tarpeeksi ajoissa? Se ei ole yksinkertainen tehtävä. Edellinen La Liga -pesti Málagassa meni penkin alle, koska Míchel ei kyennyt selvittämään joukkueensa suurta maalinteko-ongelmaa. Jos Getafe kärsii maalinteko-ongelmista tälläkin kaudella, mitataan Míchelin taso toden teolla.

[td_block_11 custom_title=”Getafe-uutiset” tag_slug=”getafe” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]