Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Elche CF
 • Perustettu: 1923
 • Stadion: Estadio Manuel Martínez Valero (33 732)
 • Kotikaupunki: Elche
 • Kotiasu: Valkovihreä
 • Vierasasu: Punasininen
 • Päävalmentaja: Fran Escribá
 • Saavutukset: La Liga 2:n voitto kausina 1958-59 ja 2012-13, Cop del Reyn finaalissa kaudella 1969.

Kaikki näytti jo menetetyltä, mutta ei sittenkään

Elchen kannattajat tukivat seuraansa viime kauden loppuhetkillä. Kuva: Getty
 • La Liga: 17.
 • Pisteet: 36
 • 8 voittoa, 12 tasapeliä, 18 tappiota
 • Maaliero: 34-55
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Kolmas kierros, hävisi Rayo Vallecanolle 0-2.

Elche nousi viime kaudeksi La Ligaan usean vuoden tauon jälkeen. Kukaan ei odottanut Elcheltä mitään, sillä sarjanousijan pelaajamateriaali oli välttävä. Elche ei käyttänyt juurikaan rahaa siirtomarkkinoilla, mutta toisaalta vahvistui useilla ilmaisilla siirroilla. Ennen viime kautta Elche arvioitiin yleisesti koko sarjan heikoimmaksi joukkueeksi.

Ne ovat silti vain arvioita. Elchen ainoa tavoite oli säilyttää paikkansa La Ligassa. Se oli haastava tavoite, eikä välttämättä edes realistinen sellainen, mutta siitä huolimatta seura onnistui pysymään La Ligassa. Se oli suorastaan hurja suoritus.

Elche kärsi viime kaudella merkittävistä maalinteko-ongelmista. Helmikuussa Elche oli jopa 16 ottelun voitottamassa putkessa ja silloinen päävalmentaja Jorge Almirón päätti erota tehtävästään. Elche korvasi Almirónin Fran Escribálla, joka oli tehnyt jo aiemmin hienoa työtä seurassa.

Escribán alaisuudessa Elche ryhdistäytyi, vaikka samat ongelmat olivat edelleen nähtävissä. Sarjapaikka varmistui kauden viimeisellä kierroksella, kun ensimmäistä kertaa koko kaudella kotiyleisönsä edessä pelannut Elche kukisti Athleticin. Putoaminen oli hyvin lähellä, sillä se olisi varmistunut, jos Huesca olisi voittanut viimeisessä ottelussaan panoksetta pelanneen Valencian.

Kauden päätyttyä todellinen seuralegenda Nino lopetti uransa 40-vuotiaana. Nino edusti Elcheä 13 kauden aikana yli 440 ottelussa. Nino on Segundan historian eniten otteluita pelannut ja maaleja tehnyt pelaaja.

Mitä siirtoja Elche on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Liian vähän vahvistuksia – edessä vilkas elokuu?

Todellinen seuraikoni Nino lopetti uransa toukokuussa. 41-vuotias Nino on Elchen seurahistorian paras maalintekijä yli 130 maalillaan. Kuva: Getty

Elokuun alkuun mennessä Elche on lunastanut seurassa viime kaudella lainalla pelanneen Lucas Boyén ja Iván Marconen itselleen yhteensä noin kuudella miljoonalla eurolla. Lisäksi Pedro Bigas ja Enzo Roco saapuivat ilmaissiirroilla vahvistamaan toppariosastoa.

Espanyolista ja Real Madridista tunnettu Kiko Casilla siirtyi lainalle Elcheen kilpailemaan peliajasta Edgar Badían kanssa. Lokakuussa 35 vuotta täyttävä Casilla on saanut harjoituskaudella peliaikaa, mutta Badían odotetaan olevan jopa selvä ykkösmaalivahti.

Elche ei ole kokenut sen suurempia menetyksiä. Nino jätti toki lopettaessaan suorastaan valtavan aukon pukukoppiin, mutta konkarin pelilliset otteet viime kaudella olivat sen verran olemattomat, ettei Elche huomaa menetystä kentällä – sen ulkopuolella kylläkin. Miguel Cifuentes, Ramón Folch ja Dani Calvo poistuivat Elchestä ilmaissiirroilla. Ei vaikuta Elcheen käytännössä mitenkään.

Elche kaipaa kipeästi vahvistuksia useille pelipaikoille ja on todennäköistä, että joukkue tekee useita lainahankintoja elokuun aikana. Tarvetta on etenkin muutamalle laitapuolustajalle.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Elche”]

Ketkä ovat Elchen suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Lucas Boyé
25 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Argentiinalaiskärki oli kärsinyt peliajan vähyydestä koko uransa ajan, mutta viime kaudella Boyé pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan sydämensä kyllyydestä viikonlopusta toiseen. Se tuotti tulosta.

Boyé iski seitsemän maalia ja oli Elchen paras maalintekijä. Varsin aggressiivisena hyökkääjänä tunnettu Boyé kykenee luomaan itselleen tilaa boksissa ja omaa tarkan oikean jalan laukauksen. Elche varmisti sarjapaikkansa Boyén viimeisellä kierroksella syntyneellä maalilla.

Raúl Guti
24 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty mages.

Keskikenttäpelaaja kuuluu Elchen ehdottomiin avainpelaajiin. Siirtyi viime kaudeksi Real Zaragozasta Elchen riveihin pääsarjaan. Gutille kyseessä oli uran ensimmäinen kausi La Ligassa, mutta siitä huolimatta 24-vuotias pelaaja osoitti kykenevänsä pelaamaan pääsarjatasolla.

Pallon kanssa rauhallinen Guti rytmitti Elchen keskikenttää ja toimi joukkueen hyökkäyksien käynnistäjänä. Elintärkeä pelaaja Escribálle ja on suuressa roolissa myös alkavalla kaudella.

Édgar Badía
29 vuotta
maalivahti

Kuva: Getty Images.

Badía aloitti viime kauden Elchen ykkösmaalivahtina ja kuului joukkueen ehdottomiin luottohahmoihin. Badía menetti avauskokoonpanon paikkansa Paulo Gazzanigalle huhtikuussa ja monet kummastelivat Escribán päätöstä, sillä Badía oli ollut läpi kauden joukkueen ehdotonta parhaimmistoa.

Gazzaniga jätti Elchen ja seura lainasi Kiko Casillan Leedsistä, mutta Badían odotetaan lähtevän kauteen ykkösmaalivahtina. Badía on maalivahdiksi varsin lyhyt, mutta hänet tunnetaan loistavana reaktiotorjujana.

Läpimurtopelaaja – César Moreno

20-vuotiasta keskikenttäpelaajaa pidetään Cádizin junioriakatemian lupaavimpana pelaajana. Moreno on saanut mukavasti vastuuta harjoituskaudella ja on ollut samalla yksi ainoista B-joukkueen pelaajista, joka on päässyt pelaamaan edustusjoukkueen mukana.

Escribá nostanee Morenon mukaan edustuksen mukaan alkavalla kaudella, vaikka rooli jääkin pieneksi. Potentiaalia löytyy vaikka muille jakaa.

Miten Elche pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Elche ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Escribá pelasti sarjapaikan keväällä – onko nyt edessä liian suuri haaste?

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Fran Escribá
 • Valmentaja: David Generelo
 • Kuntovalmentaja: Miguel Villagrasa
 • Analyytikko: David Martínez
 • Maalivahtivalmentaja: Jesús Unanua
Fran Escribá on tehnyt Elchessä hienoa työtä. Escribáa pidetäänkin Elchen seurahistorian parhaisiin valmentajiin kuuluvana luotsina. Kuva: Getty

Escribá saapui Elchen peräsimeen helmikuussa. Elche oli silloin putoamisviivan huonommalla puolella ja edellisestä voitosta oli kulunut yli neljä kuukautta, joten lähtökohdat olivat hyvin huonot. Monet pitivät Elcheä jo käytännössä varmana putoajana, mutta Escribá onnistui ainoassa tavoitteessaan, eli sarjapaikan säilyttämisessä.

Escribá nosti Elchen La Ligaan yhdeksän vuotta sitten. Elche pelasi silloin koko Segundan historian parhaan kauden johdettuaan sarjaa ensimmäiseltä kierrokselta viimeiselle kierrokselle. Escribá piti Elchen pääsarjassa kahden seuraavan kauden ajan, mutta seura pudotettiin La Ligasta kesällä 2015 talousongelmien vuoksi ja Escribá jatkoi matkaansa Getafeen.

Myös Villarrealia ja Celtaa valmentanutta Escribáa on usein kuvailtu varsin puolustusvoittoiseksi valmentajaksi. Escribálle ehdottomasti tärkeintä on nollan pitäminen omassa päässä ja Elchen peli perustuukin äärimmäisen tarkasti organisoituun puolustuspeliin. Escribá on luottanut läpi uransa perinteiseen 4-4-2:seen, vaikka Getafessa Escribá peluuttikin vain yhtä puhdasta kärkeä.

On helppo ennustaa Elchen olevan alkavalla kaudella hyvin ärsyttävä vastustaja, joka puolustaa tarkasti, eikä päästä vastustajiaan maalipaikoille. Eri asia onkin, millaiseen kuntoon Escribá saa Elchen hyökkäyspelin. Sen on parannuttava ja paljon.

Peliryhmitys – muoto

Escribán Elche pelaa alkavalla kaudella 4-4-2-muodolla. Escribá ei muuta omaa tunnettua pelitapaansa ja lähtee samoilla ideoilla uuteen kauteen. Elchen pelaajamateriaali ei välttämättä sopeudu täydellisesti 4-4-2:seen, mutta Escribá on osoittanut, ettei muuta muotoaan – valmensi sitten Elcheä, Villarrealia tai Celtaa.

Escribá sai Pedro Bigasin ja Enzo Ricon puolustukseensa ja kaksikko taistelee yhdestä avauskokoonpanon paikasta Gonzalo Verdún rinnalla. Jos hankintoja ei nähdä, voi Bigas pelata myös vasempana laitapuolustajana.

Guti ja Iván Marcone muodostavat laadukkaan parin keskikentän pohjalla. Kummatkin kuuluivat Elchen ehdottomaan parhaimmistoon viime kaudella. Elche lunasti Marconen pysyvästi itselleen Boca Juniorsista alkavaksi kaudeksi. Fidel ja Jason ovat ykkösvaihtoehdot vasemmalle ja oikealle laidalle.

Escribá luottaa hyökkäyksessään Boyéen. Boyé on joukkueen paras hyökkääjä ja Escribán luottomies. Elche lunasti Guido Carrillon itselleen, mutta argentiinalaishyökkääjä on lähtökohtaisesti Boyén varamies, ellei uusia hyökkääjiä hankita. Jos niin tapahtuu, voi Carrillo pelata Boyén kärkiparina.

Elche ei pelaa alkavalla kaudella järin hyökkäysvoittoista jalkapalloa – ja se tuskin yllättää ketään. Se on järkevä ratkaisu Escribálta, sillä Elchen pelaajamateriaali ei päätä huimaa ja ainoa tapa säilyttää sarjapaikka on puolustaa tiiviisti ja iskeä aktiivisesti vastaan.

Ihanneavaus (4-4-2)

Elchen ihanneavauskokoonpano kaudelle 2021-22.

Pelaajalista

[table id=219 /]

Mistä sijoista Elche pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Elche taistelee putoamista vastaan

Sijat: 16-18

Elche onnistui säilymään keväällä kuin ihmeen kaupalla. Joukkue kärsi maalinteko-ongelmista, mutta Escribá onnistui tilkitsemään Elchen puolustuksen aiempaa paremmaksi – vaikkei läheskään täydelliseksi.

Elchen materiaali riittää sarjapaikasta taistelemiseen, mutta ei sen parempaan, vaikka Escribá saakin työskennellä joukkueen kanssa heti kauden alusta saakka. Elche pelaa samoista sijoista kuin viime kaudellakin, sillä joukkue ei ole vahvistunut tarpeeksi ja samat ongelmat ovat edelleen näkyvissä.

Mahdollisuudet

Elchellä voi olla pienet saumat nousta keskikastiin, jos puolustus toimii Escribán alaisuudessa vielä entistä paremmin. Elche kärsii todennäköisesti alkavallakin kaudella maalinteko-ongelmista, mutta sen aiheuttamat haitat voi minimoida loistavalla puolustuspelillä.

Escribán Elche pelaa vähämaalisia otteluita ja todisti viime kaudella olevansa hyvin vaikeasti kotikentällään voitettava joukkue, vaikka seura pelasi ilman katsojia. Jos Elche onnistuu jatkamaan lähtökohtiin nähden vakuuttavaa kotivirettään, voi sarjapaikka säilyä.

Haasteet

Elche teki viime kaudella alle maalin ottelua kohden. Se on saldo, jolla sarjapaikan säilyttäminen on usein varsin epätodennäköistä, mutta viime kaudella se riitti hienon loppukauden jälkeen.

Elchen hyökkäyspään materiaali kuuluu sarjan huonoimpiin ja on vaikea nähdä, miksi joukkueen pelilliset ongelmat hyökkäyspäässä olisivat kadonneet kesän aikana. Vaihtoehtoja ei ole, ja Escribá ei ole saanut haluamiaan hyökkäyspään vahvistuksia, joten pahimmillaan joukkue on käytännössä varmistanut putoamisen jo joulutaukoon mennessä.

[td_block_11 custom_title=”Elche-uutiset” tag_slug=”elche” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]