Kiko Casilla, 34, tulee ensi kaudeksi lainalle Elchen maalille. Kolme edellistä kautta hän on edustanut Leeds Unitedia. Sitä ennen hän pelasi Real Madridissa.

Casillan vastuu romahti Leedsin Elland Roadilla, kun Englannin jalkapalloliitto langetti hänelle kahdeksan ottelun pelikiellon rasistisesta käytöksestä helmikuussa 2020. Illan Meslier, 21, sai mahdollisuutensa, vastasi huutoon ja nousi Leedsin ykkösmaalivahdiksi.

Casillan sopimus päättyy vuonna 2023, mutta hänen aikansa nykyisessä valioliigaseurassa on käytännössä ohi. Pääsarjatasolla ei kannata roikottaa mukana 34-vuotiasta ylijäämävahtia, jonka ansioluettelossa lukee ”Real Madrid”.

[readmore from=Casilla-Kiko]

Leeds-manageri Marcelo Bielsa on yrittänyt tukea Casillaa rasististen huuteluidenkin ja pelikiellon jälkeen, mutta hän ymmärtää, että kaiken nähnyt espanjalainen haluaa vielä saada enemmän vastuuta muualta.

Casilla oli Leedsissä joltisenkin virhealtis, mutta hänen maineensa on todennäköisesti todellisuutta surkeampi rasistin stigman takia. Ei hän silti Mestaruussarjassakaan näyttänyt entiseltä Real Madrid -vahdilta. Tiettävästi hän on kuitenkin auttanut hienosti Meslieriä kehittymään.

Madridissa Casilla voitti kolme kertaa Mestarien liigan. Hän vartioi joukkueen maalia UEFA Super Cupissa 2016, jolloin Real löi Sevillan jatko-ottelun jälkeen 3–2.