Vielä toistaiseksi vapailla markkinoilla oleva Lionel Messi onnistui vihdoin johdattamaan Argentiinan menestykseen, kun se kaatoi Copa Américan finaalissa Brasilian maalein 1-0.

34-vuotias Messi ei ollut finaalissa parhaimmillaan, mutta muutoin hän oli turnauksen aikana täysin pysäyttämätön. Messi voitti sekä maali- että syöttökuninkuuden ja valittiin itseoikeutetusti turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Vuoden 2021 aikana Messi on ollut muutenkin loistava, sillä hän pelasi Barcelonassa viime kauden lopun yli maali per peli -tahtia. Hurja maalivire ja Copa Américan mestaruus tarkoittanee sitä, että Messi tullaan kruunaamaan seitsemännen kerran maailman parhaaksi pelaajaksi – todellisia haastajia ei nimittäin ole.

Chelsean ja Italian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Jorginho voitti sekä EM-kultaa että Mestarien liigan. Näillä kilpailuilla on ollut usein suuri merkitys sen suhteen, kenelle Kultainen pallo ojennetaan, mutta italialaispelaaja on ”liian näkymätön” ja hänen kruunaaminen maailman parhaaksi olisi todella suuri yllätys.

Valioliigan maali- ja syöttöpörssin viime kaudella voittanut Harry Kane olisi kenties ollut Messin kovin haastaja, mikäli Englanti olisi voittanut EM-kisat. Näin ei kuitenkaan käynyt ja Tottenham-hyökkääjä joutuu yhä edelleen odottamaan uransa ensimmäisen pokaalin voittamista.

Bayern Münchenin Robert Lewandowski rikkoi Bundesliigan yhden kauden maaliennätyksen viimeistelemällä huimat 41 maalia. Osui myös EM-kisoissa maali per peli -tahdilla. Olisi viime vuonna voittanut Kultaisen pallon, mutta nyt eväät eivät riitä Messin haastamiseen.

B/R Football

@brfootball
Messi in 2021:

38 games
33 goals
14 assists
26 MOTM awards
Most goals, most assists in La Liga
Most goals, most assists in Copa America
Copa del Rey 🏆
Copa America 🏆

Ballon d’Or number 7 on the way?