Espanjan A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Unai Simón joutui maanantaina melkoisen mediamyllytyksen uhriksi.

Simón teki karun virheen EM-neljännesvälieräottelussa Kroatiaa vastaan. Pedri syötti pallon puolesta kentästä Simónille, jonka kosketus pelivälineeseen oli huolimaton ja se meni maalivahdin jalkojen kautta omaan maaliin.

Simón nousi kuitenkin virheensä jälkeen tolpilleen ja oli loppuottelun ajan kenties Espanjan paras pelaaja. Simón torjui Espanjan puolivälieriin, jossa vastaan asettuu perjantaina Sveitsi.

Athleticia seuratasolla edustava Simón käväisi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa ja puhui avoimesti virheestään.

[readmore from=Simon-Unai]

– Minulle on aina opetettu, että jalkapallo on onnistumisten ja virheiden peli. Se oli virhe, mutta jalkapallo on sellaista. Mietit muutaman minuutin ajan, mitä tapahtui, mutta sen jälkeen haluat unohtaa tapahtuneen ja keskittyä otteluun, Simón muistutti.

– Pallokosketukseni oli huono. Olen katsonut sen tilanteen kuusi tai seitsemän kertaa. Auringonvalo ei haitannut minua. Yritin syöttää pallon välittömästi eteenpäin, enkä yrittänyt ottaa sitä haltuun.