Espanja ei onnistunut vieläkään avaamaan voittotiliään EM-kisoissa, kun se kohtasi Puolan lauantai-iltana Sevillan Estadio de La Cartujalla. Espanja johti ottelua tauolla, mutta hyytyi toisen jakson aikana 1-1-tasapeliin.

GOAL

@goal
Spain are third and Poland fourth with one game to go in Group E 😐

#EURO2020 | #ESP #POL

Ottelun avausjakso oli Espanjan. Joukkue hallitsi kenttätapahtumia ja piti palloa yli 70-prosenttisesti. Kertaalleen se onnistui myös maalinteossa.

Ottelua oli pelattu 25 minuuttia, kun Gerard Morenon epäonnistunut laukaus tuli onnekkaasti suoraan maalin edessä olleelle Álvaro Moratalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Tilanne tuomittiin aluksi paitsioksi, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin. 1-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

4 - Álvaro Morata has scored four of Spain's last five goals at European Championship finals; indeed, only Fernando Torres (five) has ever scored more goals in the competition for the nation. Crucial. #EURO2020

Puola nousi tasoihin heti toisen puoliajan alkuhetkillä. Kamil Jóźwiakin keskitys tavoitti avausjaksolla huippupaikan hukanneen Robert Lewandowskin, joka ei enää toista kertaa erehtynyt. 1-1.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3 - Robert Lewandowski is the first Poland player to score in three different editions of the European Championships (2020, 2016, 2012). Header.

#EURO2020 #ESPPOL

Lähes välittömästi Puolan tasoitusmaalin jälkeen Espanja sai rangaistuspotkun. Pilkun hankkinut Moreno asettui itse pallon taakse, mutta laukoi sen tolppaan. Morata pääsi ensimmäisenä paluupalloon, mutta onneton viimeistely-yritys suuntautui ohi tyhjänä ammottaneesta maalista.

#MKD Ezgjan Alioski

More penalties have been missed (5) than scored (4).

Squawka

@Squawka
Gerard Moreno is the fifth different player to miss a penalty at #EURO2020

The post denies him this time.

Espanja haki ahnaasti voittomaalia ottelun loppuun asti. Parhaimmat paikat aukesivat Moratalle ja Rodrille, mutta kumpikaan ei onnistunut ohittamaan Puolan maalilla torjunutta Wojciech Szczęsnyä.

1-1-tasapelin myötä E-lohkon jatkopaikat ovat täysin auki ennen päätöskierrosta. Kahdella tasapelillä kisat aloittanut Espanja saattaa olla jopa pakkovoiton edessä Slovakiaa vastaan edetäkseen jatkopeleihin.