Real Betisille syntyi tarve uudelle oikealle laitapuolustajalle, kun 22-vuotias brasilialainen Emerson siirtyy ensi kaudeksi Barcelonaan. Seuraaja löytyikin suhteellisen nopeasti, kun sevillalaisseura tiedotti maanantaina tehneensä viisivuotisen sopimuksen Youssouf Sabalyn kanssa.

Sabaly on 28-vuotias Ranskassa syntynyt PSG:n junioriakatemian kasvatti. PSG:n edustusjoukkueeseen 173-senttinen Sabaly ei ikinä noussut, mutta muissa seuroissa hänellä on takanaan jo kahdeksan täyttä Ligue 1 -kautta (yhteensä 226 sarjaottelua, 3 maalia, 19 maalisyöttöä).

Sabaly nousi Ranskan pääsarjaan Évian Thononissa, vietti sitten vuoden Nantesissa ja viimeiset viisi kautta Bordeaux’ssa. Hänen sopimuksensa päättyi tähän kauteen, joten siirtokorvausta Betisin ei tarvitse maksaa.

Sabaly pelasi useiden vuosien ajan Ranskan poikamaajoukkueissa ja hän oli myös voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2013. Vuonna 2017 hän kuitenkin vaihtoi Senegalin A-maajoukkueeseen, jossa pelejä on kertynyt nyt 21. Sabaly kuului myös Senegalin vuoden 2018 MM-kisajoukkueeseen, ollen maansa avauskokoonpanossa kaikissa kolmessa turnauksen ottelussa.