Kerroimme sunnuntaina, että Barcelona on luopumassa pitkään esillä olleista pyrkimyksistään vahvistaa ensi kauden joukkuettaan keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldumilla. Hollantilaisen sopimus Liverpoolin kanssa päättyi, mutta jo hyvin lähellä ollut Barcelona-siirto on kaatumassa, kun PSG tarjosi hänelle lähes kaksinkertaista palkkaa.

Nyt AS kertoo, että Barcelona on ottamassa käyttöön B-suunnitelmansa siltä varalta, että Wijnaldumin kanssa jäädään tyhjin käsin. Tuo varavaihtoehto on AS Roman kesäkuussa 25 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja Lorenzo Pellegrini.

Toisin kuin Barcelonan tähän saakka tekemät hankinnat, Pellegrini ei ole saatavilla siirtokorvauksetta. Barcelonassa kuitenkin uskotaan, ettei siirtosumma paisuisi järin korkeaksi, sillä Italian A-maajoukkuemiehen sopimus kattaa enää ensi kauden. Romassa tuskin halutaan riskeerata Pellegrinin menettämistä ilmaiseksi.

[readmore from=Pellegrini-Lorenzo]

Päättyneellä kaudella Pellegrini kuului Roman ehdottomiin luottopelaajiin. Hän pelasi 47 ottelussa lähes 3 400 minuuttia, teki 11 maalia ja antoi yhdeksän maalisyöttöä. Pellegrini on pelannut 17 A-maaottelua, ja hänet valittiin myös Italian EM-kisajoukkueeseen.

AS Romassa kapteenin nauhaa kantavan Pellegrinin markkina-arvoksi arvioidaan Transfermarkt-sivustolla 40 miljoonaa euroa.