Juan Carlos Unzué ilmoitti vuosi sitten sairastuneensa ALS-tautiin.

54-vuotias espanjalaisvalmentaja lopetti samalla valmennusuransa. Entinen huippumaalivahti ehti valmentaa muun muassa Celtaa ja Gironaa.

Unzué toimi myös Luis Enriquen apuvalmentajana Barcelonassa kolmen vuoden ajan.

El Confidencial haastatteli Unzuéta, joka kertoi tarkemmin tilanteestaan.

– Yritän tuoda tätä sairautta entistä enemmän julkisuuteen, jotta ihmiset tietäisivät suuremmissa määrin, mistä on kyse ja millainen sairaus tämä on. Sen seurauksena saamme enemmän ääntä ja huomiota. Olen 36 prosenttisesti vammainen ja nyt sitä prosenttia joudutaan nostamaan. Kun menen toimistolle hoitamaan asiaa, minulle sanotaan, että soitamme sinulle vuoden tai puolentoista vuoden päästä. Mietin, olenko silloin vielä elossa. Tämä on hyvin tappava sairaus, Unzué muistutti.

Pelaajaurallaan muun muassa Barcelonaa ja Sevillaa edustanut Unzué tiedostaa, miten vaarallinen sairaus on kyseessä. ALS-taudin ennuste on huono. Joka viides sairastunut on elossa viisi vuotta taudin saamisen jälkeen.

– Olen henkisesti edelleen hyvin vahva. Tämä sairaus on mikä on, tätä ei voi piilotella tai kaunistella. Sairaus etenee. Tätä sairautta pidetään hitaana, mutta mielestäni tämä ei ole missään vaiheessa pysähtynytkään. Tarvitsen apua liikkumiseen tietyissä tilanteissa. Sain kuukausi sitten sähköisen pyörätuolin, joka auttaa minua liikkumaan ja pääsen ulos. En ollut päässyt ulos yksin joulun jälkeen, koska pelkäsin kaatuvani, enkä tiennyt, pääsisinkö portaita ylös.

– Minun on sopeuduttava nopeasti uuteen tilanteeseeni. Teen niin viimeiseen päivään saakka, Unzué päätti.

Lähde: El Confidencial