Iñigo Martínez ei ole mukana Espanjan EM-kisajoukkueessa. Katso Luis Enriquen nimeämä joukkue täältä.

Athleticin avaintoppari Iñigo Martínez ei ole mukana EM-kisajoukkueessa. Martínezin mukaan hän ei ole fyysisesti ja henkisesti tarpeeksi hyvässä kunnossa voidakseen osallistua EM-lopputurnaukseen.

Martínez pelasi jokaisessa maaliskuun MM-karsintaottelussa.

– En ole pitkään aikaan ollut sataprosenttisessa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikään voidakseni kilpailla Athleticin ja Espanjan A-maajoukkueen vaatimustasolla. Mietittyäni asiaa pitkään lähipiirini kanssa päädyin jäämään sivuun voidakseni päästä omiin oloihini lataamaan akkujani ja keräämään voimani takaisin, Martínez kirjoitti.

– Ilmoitin päätöksestäni Athleticille ja maajoukkueelle muutama päivä sitten. Taistelin koko kauden voidakseni osallistua EM-lopputurnaukseen. Annoin kaiken mahdollisen kentällä sen vuoksi, mutta rehellisyys on parasta maajoukkueen kannalta vaikean haasteen edessä.

– Kannustan muiden tapaan maajoukkuetta kotoa käsin ja teen ensi kaudella mahdollisimman paljon töitä voidakseni osoittaa maajoukkuevalmentajalle, että hän voi luottaa minuun jatkossakin.

Iñigo Martinez

@InigoMartinez
Comunicado oficial.