Barcelonan ensi kauden joukkueessa tultaneen näkemään runsaasti muutoksia. Kaksi keskeisintä kysymystä on tietysti jo tiedossa. Osoitetaanko Ronald Koemanille ovea, ja jos osoitetaan, korvataanko hänet Xavilla, Hansi Flickillä vai jollain muulla (lue lisää)? Ja tietysti se, mitä Lionel Messi tekee – jatkaako hän Barcelonassa vai vaihtaako maisemaa?

Barcelonan suunnittelua helpotti huomattavasti Goldman Sachs -pankilta saatu 500 miljoonan euron laina. Se helpottaa muun muassa pyrkimyksiä pitää Messistä kiinni, mutta megaluokan hankintoihin jättivelkaisella Barcelonalla ei silti välttämättä ole juuri varaa. 100 miljoonaa euroa menee suoraan pelaajien palkkarästien maksamiseen.

Lisäksi Barcelona maksaa lainarahalla muille seuroille velkojaan (muun muassa Liverpoolille Philippe Coutinhosta) ja muuttaa lyhytaikaisia lainojaan pitkäaikaisiksi lainoiksi. Laina on tavallaan pelastusrengas akuuttien velkojen kuittaamiseksi.

Niinpä on aika selvää, että Barcelona tavoittelee ensi kaudelle myös kalliita pelaajamyyntejä. Puheenjohtaja Joan Laporta onkin jo lupaillut kovia päätöksiä tuleville viikoille. Lehtitietojen mukaan jopa Sergio Busquetsin ja Gerard Piquén kaltaiset seuraikonit saattavat olla myynnissä.

Vaikka asia ei vielä ole virallinen, niin yleisesti uskotaan, että Barcelonan ensimmäinen uuden kauden hankinta on brasilialainen oikea laitapuolustaja Emerson. Tavallaan 22-vuotias Emerson siirtyi Barcelonaan jo tammikuussa 2019, mutta tuolloin vain puoliksi.

Barcelona hankki Emersonin yhdessä Real Betisin kanssa, ja Emerson onkin pelannut viimeiset kaksi ja puoli kautta Betisissä. Nyt Barcelonalla on Emersoniin yhdeksän miljoonan euron osto-optio, ja tiettävästi se aiotaan pian myös käyttää.

Iso kysymys sitten onkin, mitä Barcelona Emersonin kanssa tekee. Tästä espanjalaislehdet eivät ole yksimielisiä. AS:n mukaan Emersonista kaavaillaan Barcelonan uutta oikeaa laitapakkia, kun taas Marca arvelee, että Barcelona hankkisi brasilialaisen vain myydäkseen hänet kalliimmalla eteenpäin. Transfermarkt arvioi Real Betisin avainpelaajiin (33 ottelua, 1 maali, 4 maalisyöttöä) lukeutuvan Emersonin markkina-arvoksi 25 miljoonaa euroa.

[readmore from=Barcelona]

Barcelonalla on tällä hetkellä oikean laitapuolustajan tontille peräti kolme pelaajaa: Sergiño Dest, Óscar Mingueza ja Sergi Roberto. Viimeksimainittu on joukosta selvästi kokenein, mutta hänkin lukeutuu pelaajiin, joista Barcelona saattaa nuorennusleikkauksen ja kulujen karsimisen nimissä luopua.

AS:n mukaan jopa vahvan tulokaskauden Barcelonassa pelanneen Destin asema joukkueessa voi olla uhattuna, jos (mahdollinen) uusi valmentaja satsaakin Emersoniin, ja tämä vakuuttaa harjoituskaudella. Vaikka Yhdysvaltain maajoukkuepelaaja Destin sopimus ulottuukin vuoteen 2025, oli hän leimallisesti Ronald Koemanin luottomies. Vaikka 20-vuotias Dest ei Barcelonan myyntilistan kärkipäässä olekaan, voi hänen, Francisco Trincãon ja Clement Lenglet’n asema joukkueessa olla uhattuna valmentajanvaihdoksen myötä.

Sergiño Dest on pelannut Barcelonassa tällä kaudella 40 ottelua, joissa hän on tehnyt kolme maalia ja syöttänyt yhden.