Barcelonan presidentti Joan Laporta on varmistanut jättimäisen lainan amerikkalaiselta sijoituspankilta, mikä antaa hänelle mahdollisuuden käyttää 100 miljoonaa euroa pelaajien viivästyneiden palkkojen maksuun.

Laportan luottolimiitti on kokonaisuudessaan 500 miljoonaa euroa, mutta hänen tämän hetkisenä tarkoituksenaan on käyttää vain 100 miljoonan euron siivu tammikuusta lähtien kertyneisiin palkkavelkoihin.

LUE MYÖS: Barcelona edelleen futismaailman suurimpien palkkojen maksaja – listaus huippuliigojen palkkatilastoista julki

Koronaviruspandemia on kiihdyttänyt Barcelonan talousvaikeuksia ja kasvattanut katalonialaisseuran bruttovelan jo lähes 1,2 miljardiin euroon.

[readmore from=Barcelona]

Pandemian käynnistyttyä Barcelonan pelaajat suostuivat useisiin apukeinoihin, kuten kolmen kuukauden mittaiseen palkkaleikkaukseen viime maaliskuussa ja maksun lykkäysjärjestelmään aiemmin tällä kaudella. Siitä huolimatta seura ei ole kyennyt maksamaan palkkoja kokonaisina tai ajallaan.

Barcelonan pelaajille on maksettu suhteellisen pientä kuukausipalkkaa jo jonkin aikaa niin, että suurempi könttäsumma kuitattaisiin jokaiselle kahdessa erässä – ensimmäinen joko joulu- tai tammikuussa ja toinen sarjakauden lopussa.

Lähde: ESPN