Villarreal kohtaa Manchester Unitedin ensi viikon keskiviikkona Eurooppa-liigan finaalissa.

Villarreal nappasi finaalipaikan pudotettuaan Arsenalin välierävaiheessa. Manchester United kukisti AS Roman.

Villarrealin avaintoppari Raúl Albiol puhui keskiviikkona ensi viikon finaalista. Albiol tiedostaa, miten tärkeää ja hyvää työtä seuran päävalmentaja Unai Emery on tehnyt debyyttikaudellaan Villarrealissa.

– Hän on ollut hyvin tärkeässä asemassa. Emery on voittanut Eurooppa-liigan useasti. Hänen kokemuksensa auttaa meitä etenkin otteluita edeltävinä päivinä. Myöhemmin meidän pelaajien on osoitettava kentällä pelisuunnitelmamme. Matka aina finaaliin asti on ollut upea ja meidän on annettava finaalissa kaikkemme, mutta etenkin oltava rauhallisia.

Villarreal kohtaa viikonloppuna Real Madridin La Ligan päätöskierroksella. Villarreal voi voitolla nousta kuuden joukkoon ja siten napata paikan ensi kauden Eurooppa-liigaan. Toisaalta Eurooppa-liigan voitosta saisi paikan Mestarien liigaan.

– Meidän on käsiteltävä tätä viikkoa täysin normaalina. Kummassakin ottelussa on suuret panokset ja meidän on keskityttävä kumpaankin sataprosenttisesti. Meidän on keskityttävä henkiseen puoleen ja oltava vahvoja, koska kyseessä on lähtökohtaisesti tasaisia otteluita. Pelaamme kaksi suurta ottelua kahta suurseuraa vastaan ja on hienoa katsoa, miten kausi päättyy, Albiol totesi.

Emeryn mukaan Manchester United on finaalin ennakkosuosikki.

– Valioliiga dominoi Eurooppaa tällä hetkellä. Päästäksesi Eurooppa-liigan finaaliin on sinun pudotettava huippujoukkueita tai kohdattava seuroja, jotka ovat onnistuneet pudottamaan sellaisia. Kaikki riippuu siitä, miten kykenemme vastaamaan näiden seurojen tasoon. Real Madrid ja Manchester United ovat varsin samanlaisia joukkueita.