Valencian kannattajat eivät ole olleet viime aikoina järin tyytyväisiä oman seuraansa toimintaan. Tuloksellisesti kausi on ollut vaisuimpia pitkiin aikoihin, ja valmentaja Javi Gracian potkut olivat monille viimeinen pisara. Lauantaina arviolta 5 000-6 000 Valencian kannattajaa lähti kaduille protestoimaan seurajohtoa vastaan.

Sunnuntai antoi kuitenkin luultavasti monille syytä hymyyn, sillä Valencia kaatoi kotikentällään Real Valladolidin selvästi maalein 3-0. Tehokkuus oli vakuuttavaa, sillä Valencia laukoi ottelussa vain kolme kertaa kohti maalia, mutta teki jokaisella kudilla maalin. Voitto hyvin todennäköisesti varmisti Valencian sarjapaikan La Ligassa kaudella 2021-2022.

Kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi aivan taukovihellysten molemmin puolin uruguaylainen Maxi Goméz, joka oli tehnyt maalin viimeksi 4. tammikuuta. Pelin viime minuuteilla nähty 3-0-maali oli puolestaan 22-vuotiaan portugalilaisen Thierry Correian uran ensimmäinen La Liga -maali.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Valencia-Valladolid. Gol al filo del descanso de Maxi Gómez, que no marcaba desde el 4 de enero.

37 goles de Maxi Gómez en sus 89 primeros partidos en la Liga española.

Sólo 7 goles de Maxi Gómez en sus 43 últimos partidos de Liga.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Valencia-Valladolid 3-0.

El Valencia está virtualmente salvado con el primer partido de Voro en esta Liga.

Tres goles del Valencia con tres disparos a puerta.

Valencia CF

@valenciacf
#ValenciaValladolid 🦇🟣⚪

⚽ 3-0 | FINAL DEL PARTIDO

Tres puntos y portería a cero 💪

#JuntsAnemAMUNT
#PeopleVCF

Valenciaa valmensi ottelussa jo seitsemännellä päävalmentajarupeamallaan seurassa uusvanha tuttu Voro González, joka palkattiin loppukauden sopimuksella Javi Gracian seuraajaksi. Voro on pelastanut Valencian pinteestä joskus ennenkin, ja hyvin alkoi pesti tälläkin kertaa.

Täysin kirkossa kuulutettu Valencian sarjapaikka ensi kaudelle ei vielä ole, mutta 99,5-prosenttisen varma luultavasti ainakin. Sarjajumbo Eibar ei voi Valenciaa enää kiinni saada, ja putoamisviivan alla niin ikään olevat Huesca ja Elchekin voivat yltää parhaimmillaan tasapisteisiin. Keskinäisten otteluiden vertailussa Valencia on niukasti Elchen edellä, ja Huescaa vastaan se pelaa vielä kerran. Pienenpieni matemaattinen mahdollisuus Valencian putoamiselle on vielä olemassa, mutta käytännössä tämä on lähes olematon.