Barcelona otti sunnuntai-iltana mestaruustaistelun kannalta erittäin tärkeän voiton, kun se kaatoi vieraissa Valencian maalein 3-2. Kentän laidalla joukkuetta ohjeisti kakkosvalmentaja Alfred Schreuder, sillä ykkösvalmentaja Ronald Koeman kärsi toimitsijakieltoaan tuomarin arvostelun takia.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan ja reagoimme hyvin myöhemmin. Minusta me ansaitsimme voittomme. Pojat näyttivät luonteensa Valencian 1-0-maalin jälkeen. Se on erittäin tärkeää, 48-vuotias hollantilainen totesi AS:n mukaan.

La Ligan kärkinelikko on erittäin tasainen, kun pelaamatta on neljä täyttä kierrosta ja Sevillan maanantainen ottelu Athletic Bilbaota vastaan. Ensi viikonloppuna on edessä yksi huipennuksista, kun kvartetti pelaa kaksi keskinäistä ottelua. Barcelona isännöi lauantaina Atlético Madridia ja Real Madrid sunnuntaina Sevillaa.

– Me kaikki olemme lähekkäin. Emme kuitenkaan katso muita joukkueita, vaan itseämme. Me olemme menettäneet pisteitä joissain otteluissa, mutta niin ovat myös Atlético, Sevilla ja Real Madrid. Ottelu Atléticoa vastaan on tärkeä, mutta ei finaali. Jäljellä on neljä peliä, jotka meidän pitää yrittää voittaa, Schreuder muistutti.

[readmore from=Barcelona]

– Kaikki Barcassa luottavat pelaajiin, ja niin luotamme mekin. Näytimme sen taas tänään. Tammikuussa Atléticolla oli suuri etumatka, ja me olimme kaukana kärjestä. Nyt olemme lähellä. Jos voitamme lauantaina, olemme heidän edellään.

Barcelona on päästänyt viime aikoina paljon maaleja, ja Schreuder myönsikin tällä saralla olevan parannettavaa.

– Valencian toista maalia oli vaikea puolustaa. Ensimmäisessä (Marc-André) ter Stegeniä blokattiin. On totta, ettemme puolustaneet hyvin (torstaina) Granadaa vastaan kahdessa tai kolmessa tilanteessa. On tärkeää pitää palloa ja hallita peliä, mutta puolustaminenkin on tärkeää.