Urugayn maajoukkuelegenda Diego Lugano väittää, että Barcelonan argentiinalaistähti Lionel Messi olisi voittanut uransa aikana vähintään kaksi jalkapallon maailmanmestaruutta, jos hän olisi kansallisuudeltaan uruguaylainen.

Topparin tontilla pelannut Lugano, joka nähtiin seuratasolla esimerkiksi PSG:ssä, Malagassa ja West Bromwichissa, edusti Uruguayn A-maajoukkuetta yhteensä 95 kertaa.

Tota-lempinimellä tunnettu maajoukkuekapteeni ei koskaan onnistunut johdattamaan La Celestea MM-kisoissa pronssiottelua pidemmälle, mutta Messin avulla tilanne olisi ollut hänen mukaansa täysin toinen.

LUE MYÖS: PSG tehnyt Leo Messille sopimustarjouksen

– Jos Messi olisi ollut uruguaylainen kesän 2010 MM-kisojen aikaan, olisimme ehdottomasti voittaneet koko kilpailun, totesi Lugano Tea y Deportealle.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Ja jos Messi olisi ollut uruguaylainen Brasilian (2014) MM-kisoissa, eikä Luis Suárezia oltaisiin potkittu ulos, olisimme juhlineet maailmanmestaruutta sen sukupolven kanssa myös silloin.

Uruguay jäi Etelä-Afrikassa pelatuissa vuoden 2010 MM-kisoissa neljänneksi. Esimerkiksi Edinson Cavanin ja Diego Forlanin tähdittämä joukkue hävisi välierissä Hollannille 2-3-lukemin, jonka jälkeen Saksa voitti sen pronssiottelussa identtisin numeroin.

Vuonna 2014 Uruguay joutui pärjäämään pudotuspeleissä ilman Luis Suárezia, koska hän jäi kiinni italialaispuolustaja Giorgio Chiellinin puraisemisesta turnauksen lohkovaiheessa. Uruguay putosi täten jo neljännesvälierissä, kun Kolumbia voitti maan 2-0.

Lähde: Marca