Maanantain vastaisena yönä virallisesti julki tulleet suunnitelmat uudesta Euroopan Superliigasta eivät ole saaneet positiivista vastakaikua juuri miltään taholta ainakaan Euroopassa – osallistuvia seuroja lukuun ottamatta totta kai. Tuorein takaisku on se, että myös Espanjan hallitus asettui vastahankaan.

– Espanjan hallitus ei tue aloitetta luoda Superliiga, jota ajavat useat eurooppalaisseurat, mukaan lukien kolme espanjalaista. Olemme käsittäneet, että sitä esitetään perustettavaksi huomioimatta tämän lajin edustuksellisten järjestöjen näkemyksiä, niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla, Espanjan hallituksen sivuilla julkaistussa tiedotteessa todetaan.

Espanjan kulttuuri- ja urheiluministeri José Manuel Rodríguez Uribes keskusteli maanantaina UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferinin kanssa, Espanjan jalkapalloliitto RFEF:n ja La Ligan puheenjohtajien kanssa sekä kaikkien kolmen espanjalaisen perustajajäsenen Real Madrid, Barcelonan ja Atlético Madridin puheenjohtajien kanssa. Keskustelujen tuloksena Espanjan hallitus päätti olla tukematta Euroopan Superliigaa.

Hallitus toivoo osapuolten löytävän uudestaan keskusteluyhteyden ja löytämään yhteisymmärryksessä ratkaisun, joka olisi ”jalkapallon, kansallisten ja kansainvälisten lajiliittojen, joukkueiden, ammattilaispelaajien ja kannattajien parhaaksi”.