Entinen Barcelona-pelaaja Andrea Orlandi tunnisti Lionel Messin poikkeuksellisuuden jo teini-ikäisenä. Orlandi kertoi Goalin haastattelussa kuinka turhauttavaa superlahjakkuutta vastaan harjoittelu oli.

36-vuotias Orlandi pelasi urallaan vain yhden ottelun Barcelonan edustusjoukkueessa siirryttyään seuraan lainalle Alavésista. Espanjalainen oli erityisen vaikuttunut Messin erityisen suuresta kilpailuhenkisyydestä.

– Hänen kanssaan harjoittelu ei ollut mukavaa. Häneltä ei saanut koskaan palloa pois, eikä hänen lähelle pystynyt liikkumaan, Orlandi muisteli Goalille.

– Hän oli hyvin ujo henkilö ja Ronaldinho katsoi hänen peräänsä. Muistan kuinka hän keitti kahvit Ronnylle sanomatta sanaakaan, mutta kentällä hänestä tuli hirviö.

– En ole koskaan nähnyt ketään yhtä kilpailullista pelaajaa mitä hän oli 17-18-vuotiaana. Jos hän menetti pallon, hän olisi voinut purra nilkkasi. Hän ei voinut sietää sitä. Hänestä pystyi näkemään kehittyvän jotakin suurta, mutta en uskonut hänestä tulevan maailman parasta jalkapalloilijaa.

– Oli turhauttavaa olla lähellä tuon tason nuorta pelaajaa, mutta olin onnekas saatuani kunnian harjoitella ja pelata hänen kanssaan.

Orlandi kertoi myös mieleenpainuvimman muistonsa Messin ylivertaisuudesta.

[readmore from=Barcelona]

– Paras muistoni hänestä on harjoituksista kun hän palasi loukkaantumisen jälkeen kehiin. Valmentaja Frank Rijkaard järjesti harjoitusottelun sekajoukkueilla B-joukkueen ja edustusryhmän pelaajista. Minulla oli Samuel Eto’o ryhmässäni ja pelasin Messiä vastaan.

– Hän sai pallon keskikentällä ja juoksi yhden, kahden, kolmen, neljän ja viiden pelaajan ohi. Hän ohitti vielä maalivahdin ja teki maalin. Se näytti niin helpolta. Hän oli vasta toipunut loukkaantumisesta. Jos hän olisi ollut täydessä kunnossa, hän olisi voinut tehdä vielä enemmän.